Това е тютюнът, при захарта може да има ползи, обяви

...
Това е тютюнът, при захарта може да има ползи, обяви
Коментари Харесай

Кой е единственият продукт, причиняващ смърт при правилна употреба

Това е тютюнът, при захарта може да има изгоди, разгласи от трибуната на Народното събрание депутат-пулмолог

Кой е единственият артикул, който при вярна приложимост води до гибел? Това обясни пулмологът Александър Симидчиев – народен представител от „ Демократична България “, по време на пленарен спор в Народното събрание в четвъртък.

Той реагира след изявление на бургаския депутат от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син във връзка със законопроект, вдигащ акциза на цигарите.

„ Ще стане ли тука някой лекар да ми изясни каква е вредата от злоупотребата със захарни произведения по отношение на вредата от злоупотребата с тютюнопушенето “, сподели Дилов. „ Молбата ми е да се въздържаме от тази лицемерна угриженост за публичното здраве посредством повишение на акциза. Ми да увеличим акциза на алкохола! Стократно да го увеличим! Нали е доста нездравословно! И най-много на захарта “, избухна Дилов.

Той евентуално бе сюрпризиран, че в действителност лекар в лицето на Александър Симидчиев взе думата за имитация и му отговори.

„ Г-н Дилов, хубаво е, когато говорите, да може да дадете данни . Аз мога да Ви дам такива данни - в компютъра ми са. Мога незабавно да Ви ги дава. За това акцизът по какъв начин въздейства върху потреблението и надлежно върху вредата - графиките са пред мен. Всеки от тука искащите може да пристигна и да ги види “, сподели господин Симидчиев.

Той продължи: „ Защо не се таксуват захарите и алкохола, и така нататък? Те се таксуват по друг механизъм, вредата няма нищо общо. Вредата от тютюнопушенето е втора след хипертонията във връзка с смъртността. Втората! Нищо друго не се приближава до равнището на щета от тютюнопушенето. Това е единственият артикул, който при вярна приложимост води до гибел. Няма различен подобен артикул. Захарта може при вярна приложимост да докара до изгоди, само че не и до гибел. Тютюнът само и единствено води при вярна приложимост до гибел. Така че това, което казахте, не е мнима угриженост за публичното здраве, а безспорен факт. Компютърът ми е там. Каня Ви да дойдете и да го погледнете дружно с Ваши сътрудници, в случай че желаете. “

Любен Дилов не взе думата за дуплика.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР