Това е тортата на мечтите ни, сега остава само да

...
Това е тортата на мечтите ни, сега остава само да
Коментари Харесай

Торта Птиче мляко

Това е тортата на фантазиите ни, в този момент остава единствено да я приготвим

Необходими Продукти

за блата


● яйца - 2 броя
● захар - 1/2 чаша
● брашно - 100 г
● бакпулвер - 1 ч.л.

за крема


● желатин - 20 г за крема
● прясно мляко - 1/2 ч.ч.
● масло - 150 г
● яйца - 5 броя
● захар - 1 ч.ч.
● брашно - 1 с.л
● ванилия
● плодове - 50 г сушени по избор

за глазурата


● какао - 3 - 4 с.л, за глазурата
● мляко - 4 с.л.
● масло - 50 г
● захар - 1/2 чаша
● шоколад - 80 г

Начин на подготвяне

Разбийте яйцата със захарта, прибавете чаша брашно с бакпулвера и разбийте сместа за блата добре. Излейте в намазнена тава и го изпечете.

За да приготвите крема първо разтворете желатина във вода да набъбне. После го сложете на огън, само че без да завира, да го разтопите по-късно.

Разбийте жълтъците с 1 чаша захар, долейте мляко, прибавете и брашното, което е авансово размито с няколко лъжици от млякото. Кремът се вари на водна баня, като непрестанно се бърка и се оставя да изстине.

Маслото се разрушава с ванилията и се прибавя по малко от сварения крем. Белтъците разбийте на гъст сняг с другата чаша захар, след което бързо се прибавя на тънка струйка поохладения желатин. Смесете деликатно двата крема до еднородна консистенция.

Готовият блат се сиропира леко със сок от компот. Полива се крема и хубаво се заглажда. По предпочитание се нахвърлят 2 шепи сушени плодове и тортата се поставя в ледник за 1 час да стегне.

Глазурата се получава като кипнете на котлона 3-4 с.л какао с 4 с.л. мляко, 50-60 г масло и 1/2 чаша захар. Накрая се прибавя натрошения шоколад и се разбърква, до момента в който се разтвори.

Стегналата се леко торта се залива с леко охладената глазура и още веднъж се поставя в ледник за 1 час. По предпочитание украсете и с настърган шоколад. Тортата Птиче мляко се реди във формата, в която е печен блатът.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР