Това е съвсем сурова идея за проект за редовни линии

...
Това е съвсем сурова идея за проект за редовни линии
Коментари Харесай

Предлагат създаването на акционерно дружество Бургас Еър

" Това е напълно сурова концепция за план за постоянни линии за полети от Бургас, които да са основани на така наречен " етнически " трафик. Българите, които живеят в Германия все още са 400 000. Към този " етнически " трафик ще бъдат в допълнение продавани седалки на туроператорите, като един аероплан ще лети постоянно от Бургас, а други два самолета ще за други самолетна компания на така наречен " влажен лизинг " (лизингова договорка, при която лизингодателят поема спомагателните разноски - бел. авт.), като задачата е да се понижи стопанския риск за компанията, като активността се разпредели в две обособени зони - постоянни линии и " влажен лизинг ", сподели създателят на концепцията Момчил Камбуров, представител на българската чартърна компания " Джи Пи Авиейшън " (GP Aviation), представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му, следва до края на април тази година да бъде направен и първичния бизнес-план на бъдещата самолетна компания, а по-късно ще се пристъпи към търсенето и на други вложители с изключение на общинските администрации. Припомняме, че работната среща бе свикана от регионалния шеф на област Бургас в търсене на благоприятни условия за увеличение на полетите и пътникопотока на Летище - Бургас, което през зимните месеци извършва единствено един полет до Летище Лутън.

" Тревожна наклонност за намаляването броя на полети на Летище Бургас и тяхната все по-голяма дребнавост във времеви диапазон се следи от няколко години. Последствията от това поносим всички. Динамиката в туристическата сфера постанова потребността от незабавна реакция ", уточни Янев по време на срещата, на която бяха показани и съответни въпроси, които ще бъдат адресирани до Министерство на превоза и до концесионера " Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД.

Припомняме, че кметът на Поморие Иван Алексиев към този момент предложи да се сътвори съдружие с нестопанска цел " Фонд за развиване на Летище Бургас ", в което да вземат участие кметовете на 13-те общини в района. Средствата във фонда да постъпват от туристическия налог. При представянето на концепцията Алексиев уточни, че със средствата от фонда в Бургас ще могат да бъдат основани пет самолетни компании, които да обезпечат полети седем дни в седмицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР