Това е разпоредил министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка

...
Това е разпоредил министърът на икономиката Емил Караниколов във връзка
Коментари Харесай

Скандална Информация! В България Се Случва Нещо Кошмарно! Правителството Спешно Изпраща

Това е разпоредил министърът на стопанската система Емил Караниколов във връзка с преливащи 7 каскадни язовира в региона.

Екипите на държавната организация обхождат водоемите в района от предходната нощ. В ДАМТН е образуван и спешен щаб, който е в съгласуваност с щаба при регионалния шеф в Бургас.

Язовир Трояново е изправен, като и към този миг има свободен размер. Неверни са информациите за скъсана стена или различен проблем обвързван с него, оповестиха от министерството на стопанската система.

Към момента общият брой на язовирите, които имат разкъсване или нарушавания на язовирни стените на територията на област Бургас са седем. Това са каскадни язовири, като четири, от тях са на територията на община Бургас, а три са в община Камено.

Всички те са под 50 000 куб. м., като се изключи бент. „ Чотората “, който е с размер от 100 000 м3. Нито един от тях не е включен в листата на евентуално рисковите язовири и не могат да основат приливна вълна.

На територията на община Камено преливат язовирите „ Чанаджик “ 3 и 4, „ Овощна градина “, „ Кокичина могила “ и „ Санър дере “. Всички те са благосъстоятелност на локалната власт. Важно е да се означи, че под тези язовири няма обитаеми места и водния отток от тях не е причина за човешките жертви.

През нощта преливане е имало и на язовир Чотората. Първоначалната информация оттова е, че водата от язовири „ Чанаджик “ 3 и 4 се е вляла в язовир Чотората към 2:00 часа през нощта, който е бил с отворен главен изпускател, само че приливната вълна е носела почва и растителност, които са го запушили. Това е довело до внезапно повишение на неговото равнище и преливане през язовирната стена, а водата се е оттекла към Русокастренска река.

Това докара до изтегляне на жителите на село Тръстиково.

Първоначалната информация е, че все още изпускателя на язовир Чотората действа обикновено и водоема може да бъде изпускан следено, при положение, че преваляванията продължат.

ДАМТН е открила контакт с локалната власт в Камено. По техни данни последните инспекции от техни екипи на язовирите е от предходната седмица и не са установени проблеми.

Язовир „ Чотората “ е благосъстоятелност на „ ДИЕМ “ ЕООД. Най-вероятната причина за преливането на водоемите са падналите превалявания през последното денонощие, които са в пъти над плануваните, като са били регистрирани към 200 л. на кв. м.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР