Това е проблем, който е натрупван с години. Ние сме

...
Това е проблем, който е натрупван с години. Ние сме
Коментари Харесай

Известен синоптик: В НИМХ има само 7 синоптици, така не става

Това е проблем, който е натрупван с години. Ние сме част от науката – прогнозата за времето е крайният резултат от работата на доста хора. Това съобщи синоптикът Анастасия Стойчева в коментар за тежкото състояние на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките и митингите на работещите там.
По думите на Стойчева през вчерашния ден, 8 май, работещите в Национален институт по метеорология и хидрология са имали тричасова среща с ръководителя на Българска академия на науките учен Юлиан Ревалски. Ревалски е заречен " до 1-2 седмици " да свика съвет, с цел да се разиска обстановката с парите . Не са ни задоволителни 1,2 млн. лв. на година, с цел да изпълняваме работата си качествено, безапелационна беше Стойчева пред Българска национална телевизия.
Искаме да има програмно целево финансиране що се отнася до Национален институт по метеорология и хидрология. В института ни работят 82 души, които се занимават както с научна, по този начин и с оперативна активност. Има единствено 7 синоптици, напълно оредяхме. При тази численост може да се издържи известно време, само че не и непрекъснато – би трябвало да решим въпроса освен с финансирането за тази година, само че и по принцип, е теза на Стойчева.
Синоптикът предизвести и, че поради дофинансирането Национален институт по метеорология и хидрология не може да извършва уговорките си към интернационалните организации. Тя сподели, че неотдавна за 2 часа срив в системите безусловно е изключил подаването на данни от Национален институт по метеорология и хидрология към интернационалните организации, които дават отговор за световни прогнози и разбори на времето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР