Как вотът за национален и европейски парламент ще промени политическата

...
Как вотът за национален и европейски парламент ще промени политическата
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Въпросът на тези избори е кой ще е втори. След вота може да имаме нова България

Как вотът за народен и европейски парламент ще промени политическата картина? Кой печели и кой губи от свадите в края на 49-ото Народно заседание? Каква предизборна акция ни чака и на какви послания ще разчитат бъдещите депутати? Темата в студиото на „ Здравей, България ” на Нова тв разясниха социологът от „ Тренд ” Димитър Ганев и сътрудника му от „ Галъп ” Първан Симеонов.

„ На база на данните, които получаваме последните два месеца – наподобява в действителност невероятно или доста мъчно постижимо, да може да се направи ръководство от две обединения. Това, което беше допустимо в 49-ото Народно заседание. Тоест след вота, с цел да се сформира болшинство, което да излъчи държавно управление – ще са нужни три партии. Има няколко благоприятни условия за това каква може да е конфигурацията от тези три партии. През цялото време ще виси въпроса, че може да има нови избори наесен ”, съобщи Димитър Ганев.
 
„ Най-важният въпрос е кой е втори. Това е въпросът на тези избори. Големият въпрос на този избор е ще продължи ли сривът на ПП-ДБ или те ще се стегнат и ще заемат второто място? Това е основният въпрос. От него ще зависи всичко останало. Защото, в случай че ПП-ДБ не са втори или дори не са трети – представете си, че „ Възраждане ” избухнат нещо, тези партии са избухливи – може нищо изключително да не създадат, само че може един път да избухнат, само че по този начин, че да го запомним. Представете си, че  господин Делян Пеевски даде всичко от себе си? Аз си го представям доста добре. Тогава ПП-ДБ остават четвърти. Това е нова България. Тогава изобщо диалогът дали ще има съдружно съглашение.. сглобка – завършва ”, акцентира Първан Симеонов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР