Това е първият коментар на руския президент Владимир Путин за

...
Това е първият коментар на руския президент Владимир Путин за
Коментари Харесай

Путин наруши мълчанието за Пригожин: Добър бизнесмен, направил сериозни грешки

Това е първият коментар на съветския президент Владимир Путин за гибелта на шефа на ЧВК “Вагнер ”, който почина дружно с дясната си ръка Дмитрий Уткин след рухване на аероплан край Тверска област. На борда имаше общо 10 души, следствието продължава. Все още няма изцяло публично удостоверение, че Пригожин е бил измежду пасажерите, само че телефонът му е бил открит в региона на злополуката. Разследването по случая продължава. 

 

Анализатори към този момент виждат дългата ръка на Кремъл зад случолото се и опит за възмездие след “марша за правдивост ” на Пригожин преди два месеца, когато дружно с войските си шефът на “Вагнер ” се подвигна на протест. 

 

Кремъл дълго време мълчеше за гибелта на Пригожин. 

 

Отстраняването на Пригожин обаче може да се преглежда и неготивно. Това би лишило Кремъл и Путин от мощен и остроумен състезател, който бе потвърдил лойлността и полезността си към ръководещите като хвърли огромна част от бойците си в най-ожесточените и кървави борби в Украйна.

 

Коментарите на Путин, които допускаха, че той таи несъмнено смесени усеща към наемния необут на Вагнер, бяха най-категоричните до момента за ориста на Пригожин. Преди той да приказва, единственото публично изказване пристигна от авиационните управляващи, съгласно които Пригожин е бил на борда на сваления аероплан, предават от организация “Ройтерс ”. 

 

Обещавайки задълбочено следствие, което съгласно него ще отнеме време, Путин сподели, че " предварителните данни " демонстрират, че Пригожин и други чиновници на Вагнер са били на сваления аероплан. 

 

Путин се изрече и ласкаво по адрес на Пригожин. Определи го като надарен предприемач който знае по какъв начин да се грижи за личните си ползи и който може, когато го помолят, да даде своя принос за общата идея. Същевременно обаче го разказва като сложен темперамент, направил неточности. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР