Това е партия-башибозук, събрана само за една битка - срещу

...
Това е партия-башибозук, събрана само за една битка - срещу
Коментари Харесай

Любен Дилов: Ако не бяха удивителните аматьори от ПП, парламентът много бързо щеше да намери формула за управление

Това е партия-башибозук, събрана единствено за една борба - против ГЕРБ, всички, които са взели участие в инженеринга, в този момент им сърбат попарата, сподели бургаският народен представител от ГЕРБ-СДС.

" Ако не бяха удивителните дилетанти от Политическа партия, Народното събрание щеше доста бързо да откри формула за ръководство. Това са хора, които пречат на всяко равнище. Моето персонално пояснение е, че две години те не могат да намерят формула на политическо говорене, друга от анти ГЕРБ реториката. Да, България, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и даже Български напредък съумяват да формулират стратегия, която да даде смисъл на тяхното битие. В Политическа партия няма такова нещо - башибозук събран единствено за една борба и всички, които са взели участие в неговия инженеринг му сърбат попарата. Включително и президентът ". Това съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов на конференция в Бургас през днешния ден.

Флагман.бг предава брифинга онлайн.()

Според Дилов, когато имаш сходни обединения, нямаш доста потребни ходове. Единият от тях е " отиваш на избори и ги биеш, по този начин, че да не могат да пречат ". Той счита, че идващите избори ще са на 2 април.

" Надяваме се, в случай че има нови избори, те да са на обединяването, а не опълчването. За да може след изборите, както се случва в Германия, всички да седнем на една маса и на база на общите точки да се изготви управническа стратегия ", допълни Жечо Станков.

Ето какво друго споделиха Любен Дилов, Андрей Рунчев и Галя Желязкова:

Любен Дилов:

За последните 4 мандата това е най-ефективният парламент, който в това време обаче не може да сформира държавно управление. Работата на Народно събрание е тъкмо това, в което се кълнат всички български политици - че при избрани политики ще могат да бъдат реализирано единодушие, да се образуват ситуационни болшинства. На този парламент, в случай че продължи да работи с тези темпове, му трябват още 2 месеца, з а да извърши програмата си за цялостен мандат – да оправи законите по проекта за възобновяване и резистентност Надяваме се да се откри вид, по който работата на Народното събрание да бъде удължена. С мандат на " Да България " щеше да е по-лесно, с подарък - мандат за ЧРД на госпожа Нинова ще е по-трудно. Централата на нашата коалиция ще излезе с публично мнение, само че вие се досещате, че решението на ГЕРБ от конгреса не разрешава директна колаборация с Българска социалистическа партия. Но в случай че не оказваме помощ, то най-малко няма да пречим на госпожа Нинова да сформира държавно управление. 

Андрей Рунчев:

Парламентът се пробва да работи добре, с цел да преодолеем част от слабостите, които бяха наследени по времето на Политическа партия. Имаме развиване за част от забавените и спрени планове. Един от тях, да вземем за пример, бе обвързван със завода за зелен водород в Равнец, където се чака инвестиция сред 350 и 700 млн.лева от датски вложител. Реална компания, в обществения бранш, която щеше да сътвори много работни места и направи една страхотна инвестиция. Спрян бе и планът за 3,4 и 5-то корабно място. Там можеше да се построи една съвременна марина, където да дебаркират плавателните съдове, а това щеше да носи спомагателен доход и за държавното дружество " Пристанищна инфраструктура ". За страдание, шефът назначен от същото това държавно управление, бе спрян. Добра вест е, че планът за Северния обход ще бъде приключен скоро. Това ще се случи и със зала " Арена Бургас ", която се забави изкуствено, по политически причини  и Бургас изпусна няколко мероприятия – културни и спортни. Отправих запитване на последния парламентарен надзор към спортния министър Весела Лечева. Тя ми заяви, че строителят върви по проект. До 20-ти февруари залата ще бъде подготвена. Работи се и по различен план, който бе " пропуснат " от Политическа партия - новият корпус на учебното заведение в кв. Сарафово. Тогавашният учебен министър Николай Денков пое ангажимент, че ще обезпечи финансиране, само че след това планът бе изваден от хрограмата. 
 Андрей Рунчев, народен представител от " Демократична България "
Галя Желязкова

Управлението на Политическа партия нанесе доста огромни вреди. На първо място високите цени на горивата. Свидетели сме на това, че откогато падна кабинетът " Петков " – горивата са с 90 ст, по-евтини, което значи, че те не съумяха да се оправят с този въпрос. Миналата седмица приехме и друго значимо решение - отплата за високите цени на горивата. Над 2 млрд.лева ще се разпределят сред всички българи с приход под 3400 лв. на месец - с ваучери по 1000 лв. на година, които може да се употребяват и за публичен превоз. Нашите задължения, които сме поели, ги придвижваме с всеки минал ден. Успяхме да изправим и още една неправда - измененията в закона за хората с увреждания. Знаете, че стотици хиляди имат проблеми със забавени ТЕЛК решения. При закъснение на издаване на решения, те ще продължат да получават своята финансова поддръжка, а тя няма да им се стопира, до момента в който Комисията се произнесе. 
 Галя Желязкова, народен представител от ГЕРБ-СДС
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР