Това е огромна победа. Това е само 100-я ден на

...
Това е огромна победа. Това е само 100-я ден на
Коментари Харесай

Кирил Петков за отпадането на мониторинга: Това е национален успех

„ Това е голяма победа. Това е единствено 100-я ден на това държавно управление и това е народен триумф “, съобщи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в Народното събрание.

Изказването му идва откакто през днешния ден Европейската комисия разгласи, че приключва наблюдението на България и Румъния посредством Механизма за съдействие и инспекция. Мониторингът над двете страни беше основан при присъединението им към Европейския съюз през 2007 година

„ Това нямаше да стане без нас. Акад. Николай Денков и Мария Габриел работиха заедно като тим и това е един голям техен триумф и триумф на цялото държавно управление ”, добави съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков, представен от bTV.

Той се обърна и към министър председателите на Австрия и Нидерландия. „ Присъединете се към европейския консенсус. Време е да подкрепите България и Румъния да влязат в Шенген, тъй като единствено когато тези две страни са вътре, шенгенското пространство в действителност ще стане зона за сигурност. Време е това решение да бъде направено тази година. Оттук-нататък няма повече оправдания ”, безапелационен е Петков. 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР