Това е не средна телесна повреда, а опит за предумишлено

...
Това е не средна телесна повреда, а опит за предумишлено
Коментари Харесай

Шок за красивата жена от Сливен, която бе обезобразена, не смее да излезе от дома си

Това е не междинна телесна щета, а опит за преднамерено ликвидиране, разкри брат ѝ

Красивата жена от Сливен, която бе обезобразена от някогашния си брачен партньор, се е затворила в дома си и не смее да излезе на открито. След като описа по какъв начин след зверския побой, рязане и подкастряне пред двете си деца от лицето й капи кръв, тя застана още веднъж пред камерата на бТВ и показа, че не може да води децата си на учебно заведение от боязън, че още веднъж ще бъде нападната от насилника и сестрите му. 

„ Не съм излизала. Страх ме е. Трябва да повеждам децата си на учебно заведение, само че се притеснявам, че всичко ще се повтори още веднъж. Не сме се съвзели още. Всичко е пред очите ми. Държа се поради децата си “, споделя 30-годишната жена. 

Тя работи в частна компания и се грижи сама за двете си деца – 9-годишно момиченце с ДЦП и 7-годишно момче. 

„ Опитахме се да потърсим и другата позиция – нейният брачен партньор. Видяхме го в съда. Няколко часа правихме опити да приказваме с него. Той изрично отхвърляше, а неговата сестра даже не искаше да я снимаме. Поведението на юриста им беше същото. Когато му зададем въпрос, той сподели, че сме преднамерени и няма да дава отговор “, сподели кореспондентът Дани Атанасова.

„ Това е опит за преднамерено ликвидиране, в случай че проследим събитията, това е планувано. Имали са водач, който чака да ги вземе извън. Направят каквото създадат, да могат да избягат. Сестра ми я избавя обстоятелството, че тя живее покрай гараж, момче от този гараж чува писъците. Аз мисля, че те са желали да я убият, само че не са планували, че ще има очевидец, който е прекъснал събитието “, споделя братът на нападнатата жена Максим Атанасов.

Насилието от някогашния ѝ брачен партньор продължавало с години - побоища, рязане с нож и закани с ликвидиране, споделя тя. Решава да го напусне когато ѝ не разрешава да води болното им дете на рехабилитация. След нападението крие нарязаното си лице и признава, че се опасява. 

Извършителите на нападението са арестувани и след това освободени. Трите дами след 24 часа, а брат им преди два дни, когато съдът отхвърли настояването на прокуратурата за непрекъснато задържане под стража. Веднага по-късно в обществените мрежи, нападателят пуска видео по какъв начин чества с другари.

Близките са шокирани от решението мъжът да бъде освободен. Родители им не живеят в Сливен, а Максим и другата им сестра са в чужбина. 

„ Притеснен съм освен за нейния живот, обезпокоен съм и за живота на фамилията ми “, споделя братът на дамата Максим.

След репортажа за насилието по бТВ oтдел „ Закрила на детето “ в Сливен се самосезира. Със фамилията ще работи психолог. 

„ При диалозите с сътрудниците са били спокойни, само че занапред ще се обяснява случилото се и ще им се оказва нужната поддръжка. Най-важна е работата с психолога. Ще се изготви оценка на риска и потребностите. В взаимозависимост от потребностите от потребностите на детето ще има и спомагателна поддръжка “, споделя Стойка Колева, шеф на отдел „ Закрила на детето “ в Сливен.

От полицията споделиха пред бТВ, че работата по случая продължава. Съдът може да издаде заповед за незабавна отбрана за майката и децата, а „ Закрила на детето “ също да оцени дали те би трябвало да се виждат с бащата. Очаква се в границите на дни децата да стартират да вървят на учебно заведение.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР