Това е най-тъжната е тежка среща, която съм провеждал от

...
Това е най-тъжната е тежка среща, която съм провеждал от
Коментари Харесай

Денков: Трябва да се пребори чувството за безнаказаност!

" Това е най-тъжната е тежка среща, която съм провеждал от години ". Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министър председателят акад. Николай Денков след среща с родственици на жертни на ПТП.

" Ще има още законови промени ".

Първото нещо, което би трябвало да се случи, е да се преборим възприятието на безотговорност да изчезне у тези, които ръководят колите, съобщи министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет. Трябва да се търсят ограничения, от които нарушителите да ги заболи, сподели акад. Денков. 

Николай Денков свика среща във връзка проблемите на пътната сигурност в Министерския съвет, в която участваха представители на прокуратурата, Националното съдружие на общините в Република България, Столичната община, народни представители и родители на починали в произшествия.

Премиерът уточни, че част от измененията са свързани със законови промени. Всеобщо е мнението, че измененията, свързани с отнемането на транспортните средства, към този момент дават резултати, уточни още той. Николай Денков означи, че на срещата е разисквано и по какъв начин да се форсира вземането на пробите, когато има тежки произшествия. Няма никаква причина тези проби да не минат с преимущество и до 10 дни резултатите да са ясни, добави министър-председателят.

Обсъждахме по какъв начин, дружно с Министерство на вътрешните работи и КАТ, да работим с общините, с цел да могат в обитаемоте места да работят дружно с органите на Министерство на вътрешните работи и да оказват помощ в този развой - да използваме техните камери, да оказват помощ за обработката и подготовката на санкциите, изясни Денков. По думите му има какво да бъде направено и по обезопасяването на градската среда и взаимната работа на институциите - където са рисковите кръстовища, общините с КАТ и финансиране от страната, оптимално бързо да бъдат обезопасени, уточни Денков.

Тези ограничения не могат да решат проблемите, в случай че не се обърнем към обществото, добави министър председателят. „ Разберете – това, че в нашата просвета се счита за обикновено да пиеш и да се качиш в автомобила, да качиш жена си и децата си и да ги поставиш под риск, е безусловно недопустимо “, разяснява Николай Денков. Трябва да се излекуваме като общество, ние сме заболели, че считаме за обикновено това, което слага под риск живота на околните ни, сподели още той. 

Очевидно е, че алкохол, опиати, неспазване на пешеходните пътеки, скорост, която е доста по-висока от 50 км/ч - това са нарушавания, които по никакъв метод не могат да бъдат възприети като неумишлени, сподели още министър председателят и добави, че те би трябвало да бъдат класифицирани като умишлени закононарушения.

Трябва да е ясно, че наказването е неизбежно, с цел да бъде комплициран завършек на сходни произшествия, съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Едно наказване е дейно, когато нарушителите знаят, че е неизбежно, сподели още той. По думите му институциите са длъжни да покажат непоносимост към демонстрираното пренебрежение към закона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР