Свинският бъбрек продължава да работи в човешкото тяло повече от месец

...
Това е най-дългият период, в който генно редактиран свински бъбрек
Коментари Харесай

Това е най-дългият период, в който генно редактиран свински бъбрек е функционирал при човек.

„Този ​​орган наистина ли ще работи като човешки орган? Засега изглежда, че е така", каза д-р Робърт Монтгомъри, директор на института за трансплантация на NYU Langone.

Починалият пациент, Морис "Мо" Милър от щата Ню Йорк, почина внезапно на 57 години с недиагностициран преди това рак на мозъка - което изключва рутинното донорство на органи.

Възможността един ден бъбреците на прасета да помогнат за облекчаване на ужасния недостиг на трансплантируеми органи е това, което убеди семейството му да дари тялото му за изследването.< /p>

Д-р Монтгомъри замени собствените бъбреци на починалия пациент с един бъбрек от генетично модифицирано прасе - и го наблюдава незабавно да започне да произвежда урина.

Изследването на NYU е едно от няколкото, насочени към ускоряване на начало на клинични изпитвания върху живи хора.

Изображение: Трансплантираните бъбреци на прасе успешно произвеждат урина. Снимка: UAB/AP

Също в сряда изследователи от Университета на Алабама в Бирмингам (UAB) съобщиха, че чифт генетично модифицирани бъбреци на свине са работили нормално в друго дарено тяло.

Бъбреците не са били отхвърлени и образували урина в рамките на четири минути, произвеждайки повече от 37 литра през първите 24 часа.

Те продължиха да функционират, както биха функционирали при жив човек, през цялото седемдневно проучване.

>

Констатациите на UAB бяха прегледани от партньори и публикувани в списанието Jama Surgery.

Неназованият реципиент на свинските бъбреци беше 52-годишен мъж, който имаше високо кръвно налягане и втори стадий на хронично заболяване бъбречно заболяване - и искаше тялото му да бъде дарено за изследване.

Джейм Лок, директор на Медицинския факултет на UAB в Хеерсинк и водещ автор на доклада, каза: „Беше наистина невероятно да видя първото в историята пре - клинична демонстрация, че подходящо модифицираните бъбреци на свине могат безопасно да осигурят нормална, животоподдържаща бъбречна функция при хора и да се постигнат чрез стандартен режим на имуносупресия.“

Тя добави: „Успяхме да съберем допълнителна безопасност и научна информация от решаващо значение за усилията ни да търсим разрешение от FDA (Администрация по храните и лекарствата) за клинично изпитване фаза I при живи хора и да се надяваме да добавим ново, отчаяно необходимо решение за справяне с криза с недостиг на органи, отговорна за десетки хиляди предотвратими смъртни случаи всяка година ."

Прочетете повече:
ChatGPT показва „значително" ляво пристрастие
Нов вид змия, кръстен на Харисън Форд

Бъбреците са били трансплантирани за първи път от генетично модифицирано прасе в човек през януари 2022 г. - също извършено от изследователи в UAB.

Джим Парсънс, 57-годишният реципиент на трансплантация, беше в мозъчна смърт. Семейството на донора на органи му позволи да бъде държан на вентилатор, за да може тялото му да функционира по време на изследването.

Последното проучване е проведено с помощта на модела на Парсънс, разработен в UAB за оценка на безопасността и осъществимостта на свинските бъбречни трансплантации на човек, без риск за жив човек.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР