Това е може би едно от най-великите произведения на изкуството

...
Това е може би едно от най-великите произведения на изкуството
Коментари Харесай

Вековната Тайна: Разбиха Кода На Микеланджело! Очите Ни Са Отворени, Вижте Какво Е Искал Да Ни Каже Геният!

Това е може би едно от най-великите творби на изкуството в света, изобразяващо доктрината на Католическата черква от основаването на индивида до идването на Христос.

Но големият и хубав стенна живопис, основан на тавана на Сикстинската шапка може да крие феминистка загадка, останала незабелязана от строгите религиозни управляващи, които в миналото са го поръчали.

Възможно ли е ренесансовият занаятчия художник Микеланджело, който е прекарал четири години в основаването на стенописа, да е заложил скрити знаци на женската анатомия в огромната картина на тавана?



Изследователи настояват, че са намерили форми, скрити в голямата картина, които носят повече от една аналогия с женските полови органи.

Те включват осем овнешки черепа, които са ситуирани на равни точки по целия таван, отделени от голи фигури на мъжки и женски тела. Според откривателите те се появяват, с цел да основат внушението на женските полови органи – матката, яйчниците и маточните тръби.



Черепите на овни са в действителност феминистки знаци съгласно изследователи/сн. Национален парк

Учените са пресметнали, че ръцете на Ева образуват самия център на тавана. Микеланджело е разположил ръката на Ева, тъй че тя да образува триъгълник, сочещ надолу. Те настояват, че това по никакъв начин не е инцидентно, защото наподобява на бокала, който е печално прочут езически знак на плодородието и женското тяло.



Илюстрация: Дейвис де Кампос

Доктор Дейвис де Кампос и сътрудниците му откриватели на човешката анатомия във Федералния университет за здравни науки в Порто Алегре, Бразилия, споделят, че Микеланджело може да е направил това поради Папата и Католическата черква. Известно е, че Микеланджело не е желал да рисува Сикстинската шапка във Ватикана, защото той е считал живописа за по-нисък сан в изкуството.



Сикстинската шапка крие секрети кодове/сн. Национален парк

Микеланджело се люшка непрестанно сред желанието си за самостоятелност и зависимостта си от поръчителите на шедьоврите му, какъвто е Папа Юлий II. Юлий желае от Микеланджело да изрисува апостолите, а вместо това геният рисува Генезиса, или сътворението на индивида. По това време Папата непрестанно напира да види направеното досега, а Микеланджело непрекъснато го отблъсква. Юлий II един ден се възползва от отсъствието на създателя и се покатерва по скелетата, с цел да види изрисуваното. Когато се връща и го вижда, Микеланджело стартира да замеря папата с камъни.

„ Подобно на други ренесансови създатели от своето време, Микеланджело постоянно вкарва анатомични фигури, полови подмятания и груби обиди към поръчителите си, без те даже да подозират. За него християнството не е с преимущество пред всяка друга вяра “, споделя доктор Де Кампос.

„ Микеланджело е кумир на всички учения, свързани със свещената женственост. Това е по този начин, тъй като силата на дамите и способността им да подаряват живот е нещо доста свещено в античните езически и еврейски учения. Въпреки това, от позиция на времето, в което е живял, това се е считало за застрашаващо възхода на мъжкете в Католическата черква. Затова ние считаме, че Микеланджело е скрил знаците, свързани с женската анатомия, защото е знаел, че Папата в никакъв случай няма да утвърди сходно нещо “, твърди още бразилският академик.



Микеланджело е внушил послания със прикрит символизъм/сн. Национален парк

Изработката на фреската в Сикстинската шапка лишава четири години на Микеланджело. Тя се простира на към 500 кв. м., а в нея участват повече от 300 фигури, изобразяващи разнообразни подиуми.

Много анализатори и изкуствоведи считат, че вградените числа в цялата картина съставляват евреите в очакване на завръщането на Исус.

Д-р де Кампос и неговите сътрудници считат, че изобразявайки фамилните подиуми Микеланджело е желал да внуши превъзходството на майчината фигура.

Тяхната доктрина, оповестена в списание „ Клинична анатомия “, също сочи към други по-очевидни признаци за опит на Микеланджело да унищожи превъзходството на мъжете в Католическата черква. Например, фактът, че доста от дамите на фреската са изобразени прекомерно мускулести, което може да е било опит на Микеланджело да подчертае женската мощ.



Семейна сцена, изобразяваща господстващото състояние на дамата

През 2010 година Иън Сук и Рафел Тамарго от Университета Джон Хопкинс в Балтимор показват хипотезата, че в окончателния вид на фреската на тавана в Сикстинската шапка, може да се открият гръбначният дирек и човешкият мозък. При анализите си те наложили изображение на мозъка върху картината на Микеланджело и разкрили две тъкмо съвпадащи изображения.

Д-р Де Кампос и сътрудниците му откриват причина за какво огромният създател може да е избрал да се скрие в своите картини човешка анатомия.

„ Във времената, в които е живял Микеланджело, аутопсията на тела е била грубо преследвана от Католическата черква, тъй като човешкото тяло се е считало за божествената тайнственост. Затова във времена на религиозни репресии, художникът е имал опцията да направи това само посредством своето изкуство “, допълват още откривателите./Daily Mail/ novotopoznanie.com/
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР