Това е Матео! Едно малко момченце, едно ангелче от Благоевград,

...
Това е Матео! Едно малко момченце, едно ангелче от Благоевград,
Коментари Харесай

Ранени ангели! Разтърсваща майчина изповед! Тежко заболяване отнема детството на малкия Матео от Благоевград! Едно красиво детенце има нужда от помощ...

Това е Матео! Едно малко момченце, едно ангелче от Благоевград, което страда неистово. Матео отключва детски аутизъм малко откакто наврършил 1. 6 година От тогава досега фамилията му минава през пъкъла, клиники, лекари, проучвания и жестоката панорама всекидневно да виждаш по какъв начин детенцето ти се мъчи да каже думите, които напират, само че не съумява. Как се търкаля по пода, мъчейки се да изрази страстите си и най-страшното да виждаш автоагресията му, силата, с която удря обърканата си главица в стената, да хапе ръцете си до кръв и....да си безпомощен да окажеш помощ.

Историята е разтърсваща. След месеци, в които фамилията, родителите му сляха дните и нощите в мисли за Матео, след диалози с десетки лекари, стигнали до рекомендацията да заминат за лекуване в Турция, там давали вяра...., която коства 40 000 Евро. Майката на Матео през сълзи моли за помощ - за детето и, за нейния наследник, за нейната горделивост и наслада. Ето какво написа Лили Велкова:
Здравейте,
Пиша идващите редове с огромна вяра и болежка. Надежда и болежка на една майка. Няколко реда, за които групирам храброст от известно време насам.
Това е Матео. Моят наследник, моята горделивост. Моята наслада и паника.
Миналата година, Матео беше диагностициран с Детски аутизъм. Диагноза, която промени нашият живот и към момента не мога да проумея думите, чути в лекарския кабинет. От този миг насам, стартира и нашият призрачен сън. Най-болезненото е да гледаш по какъв начин с очички детето ти се пробва да каже нещо, тъй като той самият не може да го изрече.

Дори не мога да опиша с думи какво изпитва една майка, когато гледа по какъв начин най-милото й се самонаранява, когато си удри главичката или се хапе. В същото време си безпомощен, тъй като намесата ти може да докара до още по-тежки последствия. Най-тежкото е не диагнозата, а автоагресията.
Ежедневиедневието на Матео е друго от това на другите деца. Неговото минава в прегледи, проучвания, логопеди, детски центрове, медикаменти, диети и доста други лечения. През последните месеци направихме всичко допустимо и взехме най-различни отзиви от експерти.

Към момента, най-ефективната терапия е с вливания на стволови кафези в Лив Хоспитъл, Инстанбул. За страдание, нужната сума от 40 000 (четиридесет хиляди) евро за лечението е непостижима за нашето семейство. От друга страна, лекарите дават огромни очаквания след лечението Матео да може да води обикновено детство.
Мястото на децата не е в лечебните заведения или в непрекъснати проучвания. Тяхното място е на детската площадка.
И по тази причина се обръщам към вас с голяма молба и цялата си вяра за помощ. Помогнете на едно дете да води обикновено детство, да може да си играе с другите деца, да си обуе единствено чорапките и да се храни обикновено. Помогнете и на мен да чуя най-хубавата дума на света – Мамо! "

Мили хора, читатели на Struma. com от близо и надалеч! Погледнете Матео... вижте очичките му, вижте почтеното му личице..... Матео страда, Матео е печален... Болката, която изпитваме сега е раздираща, такава каквато е на всички, състрадателни хора.. Нека бъдем съпричастни към тази болежка и помогнем на Матео и фамилията му...
Можете да помогнете със сърцето си по следните способи:

С пряк превод на дарителската сметка на Матео Иванов Фроликов:
IBAN: BG04UBBS80021032818550
BIC: UBBSBGSF
ОББ клон Благоевград, ул. Георги Измирлиев 7

През идната седмица ще бъдат сложени и дарителски кутии в разнообразни търговски обекти в Благоевград, Дупница, Сандански, Петрич.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР