Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени.

...
Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени.
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ще защитаваме българския национален интерес в Европа

Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени. Изпращаме хора, които ще пазят българския интерес. Искаме да сме равноправни с другите европейски страни. Да се спре наклонността на България да се гледа като на втора употреба страна членка.
Преразглеждане на зелената договорка, тъй че да е в интерес на българската енергетика и българските работни места. Българските аграрни производители  да получават същата дотация като европейските. Да се спре с унижението на България за приемането ни в Шенген и да ни се слагат условия за връщане на бежанци. Ние сме изпълнили всички условия за пълноправно участие.
Ще се борим да не се одобри решенията в Европа да се вземат с болшинство, а не единомислещо. Това значи дребните страни да бъдат изхвърлени от вземането на решенията. Давам ви единствено няколко образеца за политика, която нашите представители ще отстояват там. С едно изречение: Достойна  България в мирна Европа.
Вярваме, че съчетаването на двата избора ще докара до по-висока изборна интензивност, което е добре за всички партии и за България като цяло – да има по-висока представителност.
Носим отговорност за Българска социалистическа партия и сме безусловно разнообразни от това, което се случва в последните месеци. Сглобката се сглобява, разглобява. Разправии и разногласия – изваждане на корупционни схеми или съмнения за такива. Това не работи добре за интензивността, ще отблъсне доста хора. Включително и през вчерашния ден с този скандал за детската болница. Всеки ден кавги и по тази причина имаме моралната рекламация, че сме алтернативата на всичко това. Тъй като в последните години, а изключително и в последните месеци се разграничихме изрично от сглобката и политическия модел на ГЕРБ, който се възвърне в България.
На въпрос каква е позицията на Българска социалистическа партия за абсурда с детската болница Нинова съобщи: Първо стои въпросът за какво са  приели да е частна болничното заведение. Служебният кабинет е правилен от Борисов и е обикновено да организира политиката и да възвръща модела на ръководство на ГЕРБ от последните години. Да не се прави на ощипан господин Главчев, че занапред схваща. Това нещо е гласувано в Министерски съвет, квалифицирано е. Реакцията на ГЕРБ демонстрира, че не са безучастни към това нещо. И в случай че нямаше публично  реакция несъмнено щеше да мине и замине по празниците тихомълком. Така че нашата оценка на служебния кабинет, че това е ГЕРБ,  се удостоверява и от дейностите на Главчев и Министерски съвет. Това е модела, против който ние толкоз години се противопоставяме и ще продължим.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР