Това е квалифицирано убийство и е много трудно за разкриване.

...
Това е квалифицирано убийство и е много трудно за разкриване.
Коментари Харесай

Експерти с важни разкрития за убийството на Иво Стаменов: Ще бъде ли разкрито престъплението срещу данъчния?

Това е квалифицирано ликвидиране и е доста мъчно за откриване. Доказването на приемането на една поръчка е много деликатна и сложна работа. Това сподели по Нова телевизия юрист Людмил Рангелов във връзка на убийството на данъчния началник Иво Стаменов и новината от през вчерашния ден, че е арестувана незаконна група, за която се счита, че стои зад покушението.

Валери Йорданов, някогашен началник на Столична дирекция на вътрешните работи: Този случай е нахален и емблематичен. Това е посягане против държавността. Време би трябвало за следствие. Убеден съм, че ще стигнат докрая. Тук е значимо и каква ще бъде тежестта на събраната информация. Съдът би трябвало да се убеди, че тези доказателства за задоволителни. Ако единствено се разчита на косвени и свидетелски показания, става доста мъчно.

“Причината да се правят такива тежки закононарушения е неналичието на почит към държавните органи. Затова спомагат и лицата в тези органи, които са склонни към корупция и когато някой застане напречно на течението, става така”, добави Рангелов.

“Логично е да е имало някакви други предизвестия. Дали той е обърнал или не е обърнал внимание, това ще каже разследването”, добави Йорданов. “Убеден съм, че е положен доста труд, с цел да се оповестят тези обстоятелства на прокуратурата”, продължи той.

“Това е безочливост, която не би могла да бъде изявена в случай че имаше сериозна гаранция за сигурността на всички чиновници, които по някакъв метод препятстват случването на такива закононарушения. Убийството, въпреки и осъществено много премислено, не наподобява толкоз квалифицирано, както това на Петър Христов. Допускам, че то е осъществено от по-слабо готови хора”, сподели още Рангелов.

“Това са натрупвани недостатъци в правораздавателните и правоохранителните органи, които не са изчистени и окуражават престъпността”, приключи някогашният началник на Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР