Това е Катрин Гемкова – европейски и световен шампион по

...
Това е Катрин Гемкова – европейски и световен шампион по
Коментари Харесай

Изкачването до върха: Историята на 21-годишната европейска шампионка по таекуондо

Това е Катрин Гемкова – европейски и международен първенец по таекуондо, притежател на 68 медала, последните три от които печели през април тази година, когато донася два златни и бронзов орден от Европейското състезание по таекуондо в Италия.

„ Аз станах европейска шампионка на 67 кг дами. Другият златен орден ми е от европейската купа отборното по спаринг. Тук всички девойки дадоха всичко от себе си. И третия орден е от дисциплинираност специфична техника или както ти сподели – да скачам високо “, споделя шампионката.

Пътят на Катрин в бойните спортове стартира още в ранна детска възраст – за самоотбрана.
В Банско нямаше различен военен спорт с изключение на таекуондо, а аз желаех военен спорт да упражнявам. Защото бях в компания от момчета, които ме тормозеха, брат ми ме тормозеше също.
За Катрин таекуондото е един от дребното бойни спортове, в които може да има прелест и хубост. Именно това я кара да продължи да се занимава с таекуондо на фона на други известни дисциплини.

Шампионката споделя, че на първите си надпревари е изпитвала боязън.

„ Този боязън в никакъв случай не изчезва. Психиката е значима, само че не би трябвало да се пренавиваш. Ако се пренавиеш към този момент си изгубил срещата “, акцентира тя.

Въпреки че таекуондото е съществена част от живота ѝ, Катрин не парадира с достиженията си пред своите връстници.

Тъй като таекуондото не е олимпийски спорт, всеки играч би трябвало самичък да заплаща за присъединяване си на надпревари. Спонсори в таекуондото мъчно се намират.
Преди състезателят да завоюва най-малко европейска купа си заплаща самичък участията. След това федерацията го поема. Преди да печеля първата европейска купа сама си се спонсорирах.
Катрин желае да стане преподавател, тъй като обича да работи с деца. Води и тренировките на най-малките в школата, а след време вижда себе си като треньор. Но преди този момент първо има за задача да завоюва Световното състезание през август в Казахстан в категория дами.

А както може да се досетите сами – тя в действителност е добра.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР