Това е история за голямата промяна в едно малко населено

...
Това е история за голямата промяна в едно малко населено
Коментари Харесай

Голяма промяна за малкото село: Нова дограма, зъбни протези и ремонт на училище

Това е история за огромната смяна в едно малко обитаемо място в Северозапада – мездренското село Ослен Криводол.

Снимка: btvnovinite.bg

През последните години доста неща се случват в селото със съдействието на съдружие „ Един % смяна “. До момента организацията е съумяла да вложи 1 млн. лева в 100 положителни дела у нас.

Елица Баракова изясни, че това е световна самодейност за насърчаване на дарителството

Преди няколко години 25 парцела на пенсионери и обществено слаби фамилии в село Ослен Криводол се снабдяват с нова дограма. Една от съфинансиращите организации е точно неправителствената организация.

Снимка: btvnovinite.bg

Инициативата  тогава се разгръща и върху прилежащото село – Синьо Бърдо, с цел да може и другаде да усетят положителното. Една от придобивките по линия на „ Един % смяна “ са безплатните зъбни протези.

Стоматолозите алармират, че и следващата година възрастните хора няма да получат безвъзмездни зъбни протези по Здравната каса

„ Когато беше коронавирусът, те подариха компютри и преносими компютри на децата, с цел да могат от у дома да си работят, и ни подариха над 10 хиляди тома книги, правихме стелажи за библиотеката, правихме екопътеки “, напомня кметският наместник на Ослен Криводол Роман Иванов.

Примерът е от хасковското село Малево

Сега се търси поддръжка за бившето учебно заведение. В едно от ремонтираните пространства сега има уроци по изобразяване за деца и възрастни.

Снимка: btvnovinite.bg

Кметът си е дал период до 2026 година да стегне постройката и там благодарение на съидейници да се открие новаторска детска градина. Помага и Община Мездра, само че всяка друга поддръжка е добре пристигнала. 

Снимка: btvnovinite.bg

А за вярната посока доказателство са многото младежи и чужденци, които се заселват в селото.

Какво описа за самодейността създателят на „ Един % смяна “ Ефтим Ефтимов – гледайте във видеото!

 „ Щедрият вторник “: Как да си изберем идея, която да подкрепим? Тази сутрин 3 мин. „ Щедрият вторник “: Как да си изберем идея, която да подкрепим?  Стотици хиляди не живеят пълноценно, тъй като нямат пари за протези България 2 мин. Стотици хиляди не живеят пълноценно, тъй като нямат пари за протези  Учителки заплатиха, с цел да изрисуват национални герои в двора на градина България 1 мин. Учителки заплатиха, с цел да изрисуват национални герои в двора на градина  „ Щедрият вторник “: Как да си изберем идея, която да подкрепим? Тази сутрин 3 мин. „ Щедрият вторник “: Как да си изберем идея, която да подкрепим?  Стотици хиляди не живеят пълноценно, тъй като нямат пари за протези България 2 мин. Стотици хиляди не живеят пълноценно, тъй като нямат пари за протези  Учителки заплатиха, с цел да изрисуват национални герои в двора на градина България 1 мин. Учителки заплатиха, с цел да изрисуват национални герои в двора на градина
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР