Това е исторически ден, но в негативен план, защото една

...
Това е исторически ден, но в негативен план, защото една
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Денят е исторически, но в негативен план, защото държава като Великобритания напуска ЕС

Това е исторически ден, само че в отрицателен проект, тъй като една страна, Англия, напуща Европейския съюз. Одобряваме съглашението по член 50 и политическата декларация, само че това не е краят на този развой. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, откакто водачите на 27-те страни, оставащи в Европейски Съюз, утвърдиха съглашението за излизането на Обединеното кралство от Съюза.
 _j2a9816  _j2a9820  _j2a9839  _j2a9855  _j2a9895  _j2a9899  _j2a9911  _j2a9932  _j2a9936  3p1a0933  3p1a0937  3p1a0946  3p1a1010  _j2a9969
Българският министър председател разясни пред публицисти, че занапред ще се работи още за бъдещите връзки през идващите две години. Бойко Борисов беше безапелационен, че България ще упорства, изключително по линия на специфичните служби, на битката с тероризма, пролиферацията, трафика на хора, опиати, финансови прехвърляния, да направи по този начин, че Англия безусловно да е част от Европейски Съюз. „ Защото те имат и доста мощни, и доста положителни служби, и фактически са извънредно значим сътрудник, може би същото важи и за НАТО. Но особено за това съм уверен, че би трябвало да реализираме оптимално положителни връзки. Сега занапред ще се приказва по тази тематика, откакто минат гласуванията в Народното събрание. Затова сме си дали две години с опция, в случай че не се реализира в същото време съглашение, още две години да се работи “, разясни министър председателят Бойко Борисов.

В Брюксел министър-председателят Борисов съобщи, че Съветът е приел по предложение на България Европейският съюз да показва особена зоркост във връзка с правата и ползите на жителите, на нуждата от поддържане на амбициозни условия за равнопостовеност, надлежно и в частния случай България и Британия. „ За българските жители, които живеят във Англия, за българските компании и бизнес, а и на реципрочна основа, тъй като доста британци пък живеят в България “, добави българският министър председател и означи, че съглашението планува уреждането на статута на европейските жители, които живеят, работят и учат във Англия, с реципрочни гаранции.

Министър-председателят Борисов акцентира още, че Англия би трябвало да продължи да съблюдава финансовите параметри. „ Да се съблюдават всички договорености, с цел да няма юридически вакуум за нашите компании, да се избегне твърдата граница сред Ирландия и Северна Ирландия, това се договорихме. Подкрепихме и тематиката за нездравословните излъчвания. След излизането на Англия да не се популяризира върху повече страни, защото знаете – поради диверсификацията, най-малко по този начин се изяснява в България, преди години когато сме си дали въглищните централи на процедура на други компании, ние в този момент поемаме и всички заплащания на нездравословните излъчвания “, добави министър председателят Борисов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР