Това е едно възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски с

...
Това е едно възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски с
Коментари Харесай

ГЕРБ видя в служебното правителство възпроизвеждане на кабинета Орешарски

Това е едно възпроизвеждане на държавното управление на Пламен Орешарски с разликата, че тогава имаше настоящ парламент. Тогава управляваха втората и третата политическа мощ, в този момент ръководят третата и четвъртата. Това съобщи на ексклузивен брифинг на ГЕРБ Тома Биков .
Според партията огромна част от назначените служебни министри и регионални шефове са членове или симпатизанти на Българска социалистическа партия.
" Трябва да се каже, че огромна част от министрите и зам.-министрите са с политическа украска, най-много те са членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия. Самата социалистическа партия и ръководителят Корнелия Нинова се обявява единствено с Янаки Стоилов - министъра на правораздаването и дълготраен представител на Българска социалистическа партия. Но не е единствено той - Антон Кутев, който отговаряше за медийната политика в Българска социалистическа партия, а в този момент е представител на Министерски съвет. Бойко Рашков също беше народен представител от Българска социалистическа партия ", уточни Христо Гаджев.
Според него Българска социалистическа партия е една от ръководещите партии, макар че не е спечелила избори.
" От другите министри - Христо Бозуков , министърът на земеделието, е изявен симпатизант на Българска социалистическа партия, а по времето на държавното управление Орешарски беше назначен за ръководител на Селскостопанската академия. Г-жа Стела Балтова , министърът на туризма, беше заместител началник на Агенцията по туризма по времето на Тройната коалиция. По-интересно е на второ равнище при заместник-министрите. В кабинета на Министерство на труда и обществената политика двамата заместник-министри Надя Клисурска - острието на Българска социалистическа партия в обществената политика и Иван Кръстев , вторият заместник-министър, който беше заместник-министър по времето на държавното управление Орешарски и претендент за евродепутат на Българска социалистическа партия и изявен деятел на социалистическата партия ", уточни още Гаджев и добави, че това не било цялостният лист, тъй като не желал да влиза в елементи за съветниците и за началниците на кабинети.

" Не през задния вход, а през парадния вход влизат в Министерски съвет ", сподели Христо Гаджев , визирайки Българска социалистическа партия.
 Томислав Дончев за служебното държавно управление: Има един мощен подтик, обвързван с реваншизъм Томислав Дончев за служебното държавно управление: Има един мощен подтик, обвързван с реваншизъм
Писмото, което евродепутатите от ГЕРБ-СДС изпратиха до Европейския парламент и еврокомисарите, касаещо служебния кабинет и президента,...
Според Тома Биков при регионалните шефове обстановката била по-радикална. ГЕРБ твърди, че в структурите са влезнали единствено фрагменти на Българска социалистическа партия и малко от Движение за права и свободи.
" Просто не могат да завоюват изборите и първият им инстикт е да посегнат над демократичния избор. Предстои да осведомяваме за хаоса, който стартира да се разгаря във връзка с организацията на изборите. Това, което виждаме, е извънредно притеснително. Нещата започнаха да излизат отвън надзор. Надяваме се да не се получи неуспех на изборния развой. Смятаме, че има учредени това да се случи. Служебното държавно управление е замислено като уредник на изборите във времена на политически рецесии. В момента то излиза от тази своя функционалност, трансформира се в доста деен участник в изборите и предизборната акция. То обслужва и работи за всички партии, които работят против ГЕРБ, и това се прави безусловно целеустремено и обществено ", сподели още Биков.
Георг Георгиев показа пред медиите лист на регионалните шефове. Той уточни, че в огромна част от градовете регионалните шефове са или общински съветници от Българска социалистическа партия, или народни представители от социалистическата партия, или кметове, издигнати от левицата.
" Статистиката може да се направи сама. Българска социалистическа партия са доста еманципирани от държавната власт, ще подсигуряват ясни, очевидни и отдалечени от всички политически партии избори ", добави Георгиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР