Това е една зловеща семейна история. За една жена, която

...
Това е една зловеща семейна история. За една жена, която
Коментари Харесай

СМРАЗЯВАЩАТА ИСТОРИЯ ЗА УБИЙСТВОТО НА ЕВГЕНИЯ! Експерти разкриха стъпка по стъпка как е била ликвидирана младата жена

Това е една злокобна фамилна история. За една жена, която в никакъв случай няма да се прибере вкъщи. За един мъж, който евентуално ще остане за дълги години в пандиза и за едно дете, което остава без родители. Евгения Владимирова е оповестена за търсене на 14 октомври. Пред Министерство на вътрешните работи брачният партньор й Орлин Владимиров изяснява, че е отишла на фитнес и в никакъв случай повече не се е прибрала вкъщи. Как се стига до разкриването на жестокото ликвидиране, разкри Нова телевизия.

20 дни, откакто Евгения изчезва журналистка приказва по телефона с Орлин и организира следния диалог:

Имаше ли нещо подозрително в деня, в който жена ви изчезна?

-Ами правихме тренинги с работодателите ни. В смисъл отегчителен ден, да го назовем. Не мога да го свържа с каквото и да било.
свързани новини6093на 15.11.2021
Всъщност по какъв начин разбрахте, че е изчезнала?

-Като не се прибра.

Вие за себе си какво мислите, че се е случило?

- Ами, почтено казано нямам някаква версия, която да мога да кажа, че ми се коства същинска. Общо взето всевъзможни неща изкоментирахме, всичко завъртяхме.

Следва среща среща с Орлин в центъра на София ден преди да бъде арестуван и упрекнат в убийството на Евгения. Разговорите и в двата случая са, откакто към този момент знаем, че има доказателства, че той е умъртвил брачната половинка си, а татко му Пламен е скрил тялото й. Бащата на Орлин – Пламен, е дълготраен кадър на службите. Отговарял е за региона на Перник като сътрудник на ДАНС. Там той скрива и тялото на Евгения, откакто синът му я е умъртвил. Цял месец Орлин симулира, че търси брачната половинка си, наема и частен детектив, без да подозира, че казусът е развързан още в първите дни. Той и татко му са главните обвинени. Причината да не бъдат арестувани и упрекнати още, откакто младата жена е оповестена за търсене, е точно изчезналото тяло.

Криминалният психолог Тодор Тодоров и екипът му се включват в следствието още в самото начало.

" Едно е да имаш вътрешно разбиране, друго е да намериш задоволително доказателства за това. Това е нещото, което може да се свърже по безапелационен метод било с място на престъпление, било с метод на осъществяване на закононарушението. Доказано е научно, че когато има ликвидиране, осъществено посредством удушаване, задушаване или както искаш го наречи, в по-големия % от случаите това се прави от непосредствен. Мисля, че на същата вечер или може би на идващия ден с мен се свърза една от приятелките на Евгения. Беше доста обезпокоена. Беше необичайно да изчезне, тъй като има дете. И аз надлежно приказвах с сътрудници от Столична дирекция на вътрешните работи. Дадох и моето мнение, че най-вероятно се касае за ликвидиране и след това разбрах, че и техните догатки са такива. По метода, по който сме обсъждали с неговите близки и родственици, и с колегиите от бранш “Убийства “, изрично се насочихме към него и към неговия татко. Не единствено това. Имаше много несъответствия в техните показания. В нашия екип имаме престъпен езиковед, който може от това, което е обещано като показания, и от това, което някой е приказвал да извлече скрития смисъл в думите ", споделя той.

Криминалният езиковед, който хваща Орлин в неистина, е Христина Шушкова.

„ Речта на Орлин удостовери за злощастие съмненията, че Евгения не е жива. Той имаше един характерен изказ, който се вижда при хора, които имат отговорно познание или присъединяване в някакво закононарушение. Силно се дистанцираше от нея. Финализираше работата на полицията непрекъснато, което приказва за едно предпочитание от негова страна повече да не се проверява. Търсеше информация, което беше неговия приоритет. В 27-минутен диалог с Тина Ивайлова той един път не загатна Евгения по име. Тя беше: тя, тя, тя. Нямаше никаква прочувствена съгласуваност с изчезналия човек, който се допуска, че би трябвало да му е доста непосредствен, би трябвало да се тормози за нея. Нямаше такива знаци при него. Това нормално в 99% от случаите се случва при хора, които би трябвало да имат някакво присъединяване в някакво такова закононарушение “, изясни Шушкова.

Издирването стартира на 14 октомври, вечерта преди този момент в дома на Орлин и Евгения са няколко от нейните другари. Една от приятелките и получила смс от Евгения, че след подготовка ще се видят. Съобщението е изпратено, откакто дамата към този момент не е била жива.

Орлин ли е отговарял от нейния телефон на приятелите, съгласно престъпния психолог тодор. " Това беше другото значимо нещо, на което стъпихме при разбора, тъй като беше доказано от лингвиста. Всъщност излиза наяве, че е той, поради отговорите, които от един миг нататък не са нейни ", споделя той.

„ Това беше напълно различен тип проучване. Нарича се стилометрично проучване на речта. Оказа се, че това изречение, в случай че не се неистина в 16.58 ч., което е изпратено от телефона на Ети, не е типично за нея. Много по-типично е за Орлин. Самата конструкция на изречението, пунктуация и други лингвистични съставни елементи, които преглеждахме. По този метод ние успяхме да сложим една времева рамка по кое време тя е престанала да написа, тъй като концепцията в неговата версия беше, че тя си е написала това съобщение”, изясни Христина Шушков.

Това в действителност е бил и неговият несполучлив опит да заблуди следствието и то да тръгне в друга посока. След като Орлин и родителите му са арестувани, часове лишава на проверяващите и психолозите, до момента в който стигнат до самопризнанията им. Отказват полиграф. Пръв проговаря бащата – Пламен Владимиров, споделя престъпният психолог Даниел Генков.

„ На Пламен му лишиха няколко часа, с цел да стигне до самопризнанието, като в началото имаше интелектуална борба сред нас и в хода на диалозите той стартира да си опонира ужасно доста във версиите, които дава. Като едно от най-големите несъгласия в които влезе беше обвързвано със сина му. Пламен сподели, че е бил там в деня на нейното изгубване, с цел да носи някакви книги с куфар. Противоречието беше обвързвано с това, че Орлин споделя, че в деня на изгубването на Евгения татко му не е бил там “, изясни Даниел Генков.

" Трябваше по някакъв метод да изясни за какво е пристигнал до София през това време. Когато ставаше въпрос за първото свидетелствуване на бащата, колежката, която е лингвиста изрично дефинира, че един от проблематичните моменти, в неговите показания, е куфарът, за който той говореше. С изнасянето на книги тя дефинира, че в действителност това е възобновяване на двигателна памет за носене на нещо, което е доста тежко. Около 14.30 ч. синът му се е обадил. И първата дума, която е споделил е била: „ Бащата! “. Тази дума е доста характерна, тъй като по този начин Орлин се обръща към Пламен. Аз използвах тази дума като подстрекателство за предпочитание да продължи да приказва в тази посока. Орлин е споделил нещо от рода на „ Бащата, свърших работата ", споделя психологът.

Дни преди този момент Орлин споделя на татко си за проблемите във връзката им и по този начин го прави съпричастен на тази вътрешно-семейна драма. Пък и бащата въпреки всичко е дълготраен чиновник на службите за сигурност. Обикновено такива хора, в такива моменти си мислят най-лошото ", споделя Тодоров.

" Пламен Владимиров влиза в жилището и Орлин в действителност смъква куфара. Двамата потеглят от София до Перник в нетрезво положение.В своето признание Пламен сподели, че е признал на жена си какво се е случило. Въпреки, че Пламен е много тираничен и в фамилните си връзки е доста властнически. Той в огромна степен може да се каже,че е държал в послушание тази жена и не се е отнасял доста добре с нея в годините на тяхното общуване. Тя самата е в ролята на жертва в фамилните им връзки ", споделя психологът.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР