Това е една от прогнозите за развитието на страната, разпространена

...
Това е една от прогнозите за развитието на страната, разпространена
Коментари Харесай

Заради начина на управление на ваксинацията: България няма да постигне колективен COVID имунитет

Това е една от прогнозите за развиването на страната, публикувана при започване на месеца от " Икономист интелиджънс юнит ". В нея измежду няколкото сюжета за значими за бизнеса процеси преди всичко (като възможност да се случи) е посочено, че " пазарът на труда много мъчно ще се възвърне от рецесията с ковид ", оповестява

Ваксини в България от няколко седмици си слагат най-вече към този момент предпазени, като тези, които си слагат първа доза, са паднали под 10%. Над половината ваксинирали се са тези с трета/бустерна доза. Това значи, че на процедура акцията за имунизиране на българите е замряла в миг, когато авторитетни здравни центрове по света декларират, че най-хубавата отбрана и за преболедувалите е да си слагат най-малко една доза от утвърдените ваксини.

По публични данни записаните болни са под 1 милион. Това е фактор, подчинен от броя на тестванията, от инфектираните, които боледуват, без да се записват, както и от това, че има и боледуващи наново. Дори да се одобри, че инфектираните и построили имунитет против COVID-19 българи са два или три пъти повече, това отново остава най-вече половината от популацията. Това е надалеч от прага за колективен имунитет, който - поради заразните Делта и Омикрон разновидности - експертите даже заговориха, че би трябвало да се вдигне от 65-70% на над 80%.

Макар Омикрон разновидността да е с по-ниска смъртност като дял от инфектираните, броят на умрелите в България през последните две седмици за следващ път удостоверява смисъла от имунизирането:

Почти 90% (957 души) от умрелите за този интервал не са си сложили ваксина. От 1069 умряли 112 са били имунизирани и тези на възраст над 60 години измежду тях са 89 (при общо 945 умряли в тази възрастова група). Непроменено остава това предписание и при настанените в болница - неимунизираните са над 84% измежду тях през последните две седмици.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР