Това е една от историите, които потресоха страната ни през

...
Това е една от историите, които потресоха страната ни през
Коментари Харесай

Изоставиха две деца в пловдивската болница

Това е една от историите, които потресоха страната ни през тази година и дадоха мотив да се замислим за какво има толкоз доста изоставени бебета в родилните домове у нас? Встрани от стряскащата статистика изплува образецът за добротата на българина и това скъпо възприятие да оказва помощ, съобщи Нова тв.

Само през последния месец две майки са избягали от родилен дом без бебетата си. Златка е четвъртото дете на семейство от гр. Първомай.

" Понеже е 1 кг и 600 грама., когато се ражда, тя е настанена в кувьоз досега, до който от месец и половина към този момент може да бъде изведена отвън кувьоза и да се храни независимо. Никой не е търсил детето, декларирано е предпочитание за занемаряване още сега на раждането му ", сподели началникът на отделението по Неонатология - УМБАЛ - Пловдив - доктор Диана Аргирова.

Илия се появил на бял свят преди седмица. Той е шестото дете на 22-годишна майка.

" То също е крепко. Майката 5 часа, откакто го роди, гледайки ме в очите, съобщи, че няма да избяга, а си потегли и изостави детето ", споделя доктор Аргирова.

Социалните управляващи са разговаряли с родителите на двете бебета, само че са получили безапелационен отвод да ги отглеждат.

" В подготвеност сме да ги настаним в приемни фамилии ", съобщи шефът на дирекцията " Социални подкрепяне " в Пловдив Надя Тенева.

От началото на годината до момента единствено в Пловдив са изоставени 32 бебета. Лекарите към този момент нямат облекла и памперси. Стотици хора от цялата страна се отзоваха на апела за помощ.

Повече по тематиката вижте във видеото.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР