Това е една мега схема за източване на пари, с

...
Това е една мега схема за източване на пари, с
Коментари Харесай

Мая Манолова: Над 400 язовира в страната са "цъкащи бомби“

Това е една мега скица за източване на пари, с която се надгражда до в този момент съществуващата. Преди една година и половина бяха отделени половин милиард лв. за ремонт на язовири, които също патънаха в държавни сдружения и няма диря от тях. Това разяснява в предаването " Тази заран " Мая Манолова - водач на гражданската платформа " Изправисе. БГ ".

Заради водната рецесия държавното управление взе решение през вчерашния ден да се слеят ВиК-дружествата в страната в едно с общ капитал от 1 милиарда лева Според кабинета с новата стурктура ще се подсигурява качеството на ВиК услугите, както и допустимите цени на водата, която заплащат жителите.
В борбата с безводието: Създават държавен ВиК холдинг с капитал от 1 милиарда лева (ОБЗОР) Холдингът би трябвало да се структурира до 6 месеца
Вчера тази вест пристигна без всевъзможни спомагателни обяснения, без да е ясно от къде ще дойдат тези пари и защо ще бъдат употребявани и най-много по какъв метод това ще усъвършенства ВиК услугите и ще реши ли проблемите, уточни тя.

" 418 спешни язовири е следвало да бъдат ремонтирани. За задачата се отделят 500 млн. лв., те се пращат в държавно сдружение и една година и половина по-късно няма никаква информация за това какъв брой от тези пари са изхарчени, по какъв начин са изхарчени и какъв брой ремонта са направени. Това са цъкащи бомби. Сега по същата скица се отделят 1 милиард лв. за основаване на държавен холдинг, който не е ясно какво ще прави и какви задължения ще има ", съобщи Мая Манолова.

Според нея се централизират средствата и разноските и по този начин ще се централизират и рушветите.

" В момента от 45 ВиК сдружения в най-големите градове, 29 от тях са държавни или с държавно присъединяване. Ако страната желае да взе участие с повече поправки и средства, може да го направи и в този момент ", изясни Манолова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР