Полицията и Пътната агенция със специални мерки за голямото пътуване

...
Полицията и Пътната агенция със специални мерки за голямото пътуване
Коментари Харесай

Пътуване за Великден: Засилен ли е вече трафикът и къде да очакваме тапи?

Полицията и Пътната организация със специфични ограничения за огромното пътешестване за майските празници. По най-натоварените прави ще има краткотрайна организация на придвижването.

На 20 км на Автомагистрала „ Тракия “ през последните седмици се извършваше ремонт на мостовото оборудване, а през днешния ден - 26 април, той към този момент завърши. След края на ремонта се наложи за няколко минути придвижването да бъде напълно спряно, с цел да бъдат отстранени ограничаващите уреди.

По Автомагистрала „ Тракия “ до края на великденските празници - до 8 май, не се възнамеряват никакви поправки, тъй че съществени усложнения на пътя не се чакат.

 „ Великден за всеки “ ще се опитат да създадат възпитаници от Хасково Тази сутрин 3 мин. „ Великден за всеки “ ще се опитат да създадат възпитаници от Хасково  Васил Терзиев разгласи 2 май за неучебен ден в София - къде още няма да се учи България 5 мин. Васил Терзиев разгласи 2 май за неучебен ден в София - къде още няма да се учи  Как великденската добавка подклажда напрежение сред пенсионерите? България 4 мин. Как великденската добавка подклажда напрежение сред пенсионерите?  Разходите ни за туризъм са се нараснали с над 24% за година България 3 мин. Разходите ни за туризъм са се нараснали с над 24% за година  „ Великден за всеки “ ще се опитат да създадат възпитаници от Хасково Тази сутрин 3 мин. „ Великден за всеки “ ще се опитат да създадат възпитаници от Хасково  Васил Терзиев разгласи 2 май за неучебен ден в София - къде още няма да се учи България 5 мин. Васил Терзиев разгласи 2 май за неучебен ден в София - къде още няма да се учи  Как великденската добавка подклажда напрежение сред пенсионерите? България 4 мин. Как великденската добавка подклажда напрежение сред пенсионерите?  Разходите ни за туризъм са се нараснали с над 24% за година България 3 мин. Разходите ни за туризъм са се нараснали с над 24% за година

Временна организация на придвижването обаче е планувана през идващите дни на Автомагистрала „ Хемус “,  заради продължаващия ремонт на двата тунела. До 3 май придвижването ще бъде в двете посоки в тунелите посока Варна, а по-късно – на 5 и 6 май, когато се чака хората да се връщат към столицата, да се обърне и да бъде в двете посоки в посока в София, а лентата за Варна да бъде една.

Снимка: bTV

Органичения има и за тежкотоварния трафик. В часовете, когато се чака придвижването да е най-интензивно камионите ще се пренасочват по обходни направления. А при потребност – ще бъдат спирани да изчакат на място.

„ За празниците няма да има никакви проблеми. На Тракия няма настоящи поправки, на Хемус продължава да юни ремонта при тунелите. При потребност ще се стопира трафика за камиони, за леки коли - няма. Пътна полиция ще контролират ситуацията “, споделя инж. Стоян Николов.

Снимка: bTV

На 8 май, незабавно след края на великденските празници, ремонтите на Автомагистрала „ Тракия “ не престават. Точно на 20 км продължава и ремонта на мостовото оборудване, само че в посока столицата.

Планирани са още 2 ремонта на „ Тракия “ – в региона на Стара Загора и Бургас.  

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР