Това е един от малко възможните бюджети в тази ситуация.

...
Това е един от малко възможните бюджети в тази ситуация.
Коментари Харесай

Проф. Даниела Бобева: Целта на Бюджет 2022 е да се купи време

" Това е един от малко вероятните бюджети в тази обстановка. Той не е на растежа, не е и на промените, а продължава всички неприятни практики, които участваха и в предходните ". Това съобщи пред проф. Даниела Бобева, икономист, учител, вицепремиер в държавното управление на Пламен Орешарски, в коментар на признатия на първо четене Бюджет 2022.

Тя разясни, че бюджетът е много великодушен и дава отговор на упованията на гласоподавателите, които са поискали смяна:

" Целта на този бюджет е да се купи време - тази политическа настройка да оцелее през сложните месеци на зимата, т.е. в тази си част, като благотворителност - Бюджет 2022 дава отговор на упованията на хората и ще подсигури комфорта на държавното управление за най-малко няколко месеца ".

Тя предвижда висока приемливост на хората към грешките на ръководещите.

Според проф. Бобева държавното управление се " презапасява с дълг ":

" Нещо, което е нечувано, при относително висок стопански напредък да се вземат доста заеми. И това е за идващите три години се плануват доста заеми. Другото, което е много тревожно, е презапасяването с обществени средства за обществени вложения. Теорията го е потвърдила от дълго време, че обществените вложения са с ниска възвръщаемост. И да чакаме висок стопански напредък от съмнителни дали ще се случат и по принцип ниско възвръщаеми - е несериозно. Но не подценявайте харвардските дипломи. Едва ли министърът на финансите допуска, че ще достигнем 4,8 стопански напредък ".

По думите ѝ такава огромна разлика в прогнозата на Българска народна банка и на Министерство на финансите в никакъв случай не е имало:

" По-високият стопански напредък, който възнамерява държавното управление, води до по-големи благоприятни условия за разходната част на бюджета ".

Еврокомисията предвижда 6,3% инфлация тази година в България
Това е бюджетът на най-богатото държавно управление в най-новата ни история, счита проф. Даниела Бобева и посочи:

" То ще разполага с 63 милиарда лв., които да харчи, това нещо не го е имало в никакъв случай. Въпросът е по какъв начин ще се харчат тези пари.... Това е третият бюджет, в който ние чакаме напредък от Плана за възобновяване, а той е някъде в небитието ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР