Това е далечна хипотеза, защото нямам достатъчно сериозни причини, които

...
Това е далечна хипотеза, защото нямам достатъчно сериозни причини, които
Коментари Харесай

Папа Франциск няма намерение да се оттегля от поста си, защото см...

„ Това е далечна догадка, тъй като нямам задоволително съществени аргументи, които да ме накарат да се замисля дали да се откажа “, споделя папата в книгата " Животът ми - моята персонална история на фона на Историята " (Life - la mia storia nella Storia), автобиографична творба, основана на изявление с него, която се чака да излезе в Италия на 19 март. 

 

Притесненията за здравето на осемдесет и седем годишният нравствен водач се ускориха, тъй като той все по-често боледува в последните години. Той употребява инвалидна количка или бастун за напредване и има белодробни проблеми, които лимитират обществените му изяви.

„ Слава Богу, веселя се на положително здраве и, в случай че даде Бог, има доста проекти, които ми предстоят “, безапелационен бе той, наблягайки на събитието, че ще се замисли за отдръпване само при „ сериозна физическа пречка “.

 

Припомняме, че предшественикът на Франциск Бенедикт Шестнадесети стана първият папа, отдръпнал се от поста за последните 600 години, акцентирайки тежестта на остарялата възраст. Той се отдръпна през 2013 година на 85-годишна възраст и живя още 10 години по-късно.  
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР