Това е 23-ата детска градина, която се строи в момента.

...
Това е 23-ата детска градина, която се строи в момента.
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: В столицата се строят 23 детски градини

Това е 23-ата детска градина, която се строи сега. Десет се чака да бъдат подготвени до края на годината, заяви през днешния ден пред журналсти кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя участва на началото на строителните работи на нова детска градина в кв. " Обеля " в регион " Връбница ".

Осем детски градини от началото на годината до момента са въведени в употреба и са приели деца, сподели кметът Фандъкова.

Детската градина в " Обеля " се намира на терен, който отчуждихме, което струваше към 1 млн. лева, сподели столичният кмет. Детската градина е предопределена за 12 групи - осем култивиран и четири яслени. Стойността на плана е 12 млн. лева, а срокът за осъществяване - две години. Детската градина ще има басейн, физкултурен салон, детски площадки.

Ще бъде една съвременна детска градина, дълго чакана от жителите на " Обеля ". Това е една обща борба на жителите и кмета, която ние подкрепихме, уточни кметът Фандъкова.

В регион " Връбница " общо детските градини са шест, това ще бъде седмата. Имаше дефицит в яслените групи, към този момент няма подобен, разяснява пред Българска телеграфна агенция кметът на " Връбница " Младен Василев. Той сподели, че планът на детското заведение е новаторски и е изработен по този начин, че да има слънчева светлина през целия ден във вътрешните пространства. Ще има специфична апаратура за филтриране на въздуха. Енергийната успеваемост на постройката ще бъде най-високата - клас А, сподели още кметът на региона.

В регион " Връбница " следва да стартира строителството на още една детска градина, защото там до момента не е имало такава, осведоми още Младен Василев.

На откриването на строителната площадка през днешния ден участваха ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, кметове на столични региони, общински съветници и жители.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР