Това, че сте се родили от мъжки пол, не означава,

...
Това, че сте се родили от мъжки пол, не означава,
Коментари Харесай

10 правила как да бъдеш истински мъж

Това, че сте се родили от мъжки пол, не значи, че автоматизирано ставате мъже. Да бъдеш мъж е нещо, което би трябвало да си заслужите с времето, безапелационен е интернет порталът „ Мама, баща и аз “. Мъжът е нещо, което хората от мъжки пол се стремят да станат. А да станеш същински мъж е странствуване, обучение, метод на живот…

Дали пътешествието е мъчно, а образованието комплицирано – всеки преценя самичък за себе си, що се отнася пък до поставените цели и до каква степен са реализирани, за това могат да кажат само хората към нас. В търсене на най-сигурния и елементарен метод за това по какъв начин момчетата да се трансфорат в почтени представители на своя пол, ето 10 правила по какъв начин да бъдеш същински мъж.

1. Бъдете мощни

Има повече от един тип мощ. Физическа, умствена, прочувствена. Мъжът се научава да бъде мощен във всички тези области. Това се трансформира в част от него и по какъв начин другите го възприемат. Да бъдете мощни не значи да отстъпвате, тъй като е по-лесно или безвредно. Това значи да контролирате страстите си, когато е належащо да сте разумни. Да усъвършенствате вашата психическа и физическа мощ, тъй че да сте готови за всяка обстановка, която може да възникне. Означава да бъдете готови. И най-после, значи да не позволявате на страха да управлява вашите решения.

2. Бъдете почтени

Това е въпрос на честност. Трудно е да предизвиквате почитание, в случай че хората не ви имат вяра. Абсурдно е, да желаете да ви вземат насериозно, в случай че лъжете и манипулирате, с цел да стане на вашето. Мъжът знае кой е той и се държи по съответния метод.

3. Бъдете съпричастни

Научете се да се интересувате повече от възприятията на другите и да ги слушате какво ви споделят. Научете се да гледате нещата от разнообразни гледни точки и да бъдете почтени. Всички тези неща не са единствено поради благосклонностите на другите, само че ще ги накарате да ви доверяват страстите си. Мъжът не трябва да прави нищо, което да съобщи това доверие.

4. Научете се на примирение.

Трудно е да бъдете смирени, когато чувствате, че сте съвършени във всяко едно отношение или най-малкото сте прави за множеството неща. Но все пак се пробвайте да бъдете. Никой не обича надменността и тези, които се държат по този начин като че ли са по-добри от другите, по този метод вие лъжете себе си. Никой не е по-добър от всеки различен. Да, несъмнено някои са по-добри в някои неща, или са по-умни или по-хубави. Но в действителност никое от тези неща не ви прави по-добър човек, в сравнение с всеки различен. Това значи, че просто сте по-способни в дадена област. Да бъдете мъже, значи да бъдете смирени. Да бъдете признателни за положителните неща във вашия живот и да продължавате макар неприятните. Да работите дружно с другите хора и да почитате това, което те могат. Да ги оставите да надвишават упованията ви, а не да ви разочароват. Трябва да признаем, че всички сме дружно „ в кюпа “ и нещата ще се случат, в случай че повярваме в тях.

5. Бъдете цивилизовани

Нека си го признаем – момчетата вършат доста неща, за които не можем да кажем, че са учтиви. Пърдене, оригване, псувни в несъответствуващи обстановки. Мъжете, въпреки това, обръщат внимание на средата, в която се намират и се преценяват с хората към тях. Не наскърбяват и не изпитват наслаждение от грубото поведение. Вместо това те почитат хората и се държат учиво, казвайки, „ апелирам “ и „ благодаря “. Признателни са за нещата, които другите вършат за тях. Правят неща за другите. Накратко – държат се като себе си.

6. Научете се да простите

Наистина, това е божествено. Когато някой ви ядоса, е толкоз елементарно просто да последвате хормоните си. Да кажете грозни неща и да „ изгорите мостовете “. Но да бъдете мъже не значи да изберете лесния път. Научете се да разсъждавате трезво и разумно. Много рядко има някакъв логичен смисъл да поддържате гнева си. По този метод единствено огорчавате хората. Знаете, че това няма да ви направи мъж. Така че, научете се да простите на тези, които са прегрешили по отношение на вас и продължете да живеете живота си съгласно личните ви правила.

7. Признавайте грешките си

Ако сбъркате – признайте си. Толкова е просто. Опитите да обвините другите, когато се пробвате да излезете от обстановка единствено ви карат да се чувствате слаби, а другите ви виждат като червей; което е противоположно на това да бъдете мъж – не е ли?

8. Борете се за това, което смятате за вярно

Не е задоволително просто да седнете и да очаквате нещата да се подредят по този начин, както желаете от единствено себе си. Също по този начин не трябва да се оплаквате, когато това не се случи. Мъжът работи за това, в което има вяра и не разрешава на другите да го объркват. Също по този начин, той закриля тези, които обича.

9. Учете се от други

Има доста мъже към вас. Изберете си някой от тях за модел за подражателство. След като го извършите, всичко, което би трябвало да извършите е да се запитате какво би направил той в сходна обстановка. И по-късно да го извършите и вие. Просто е.

10. Проверете вашето отношение

Всичко по отношение на това да бъдете мъж се свежда до отношението. Как мислите, по какъв начин се държите, по какъв начин гледате на света, по какъв начин се държите, когато се с други хора. Всяка една от деветте стъпки нагоре способстват за цялостното ви държание. Това са неща, които вършат мъжа Мъж, а не просто човек от мъжки пол.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР