Това, че храната е здравословна, не означава, че трябва да

...
Това, че храната е здравословна, не означава, че трябва да
Коментари Харесай

Здравословните храни, с които не трябва да прекаляваме

Това, че храната е здравословна, не значи, че би трябвало да я консумирате в неограничени количества и че не можете да качите непотребни килограми от нея. Поради тази неточност мнозина попадат в клопката, да речем, на плодовете и зеленчуците, без да осъзнават, че даже тези храни, в случай че се одобряват неконтролируемо, могат да бъдат нездравословни.

Ето някои от въпросните храни:

1. Банани

Консумацията на прекалено много банани може да аргументи кариес. Подобно на захарта, този плод може да създава бактерии, които повреждат зъбите. Добрата вест обаче е, че количеството захар в бананите е по-малко съсредоточено.

Ако изядете доста зрели банани, може да изпитате и главоболие, защото зрелите банани съдържат доста тирамин, който може да провокира мигрена.
Два банана дневно се смятат за здравословно количество.

2. Сирене

Големите порции сирене усилват риска от сърдечни болести. Този вид храна е богата на наситени мазнини, за които е известно, че предизвикват коронарна болест на сърцето.

Сиренето постоянно предизвиква и киселинност заради хормон, наименуван холецистокинин, който се отделя по време на хранене.

3. Ориз

Макар и апетитен, в действителност съдържа доста малко витамини. Ако изядете прекалено много ориз, вие се лишавате от всички останали витамини. Оризът покачва също равнищата на инсулин .

Нормата нормално е към 90 грама недоварен ориз.

4. Броколи

Броколите съдържат тиоцианати, които водят до свръхпроизводство на хормони на щитовидната жлеза. В резултат на това може да се сблъскате със загуба на коса, отичане на лицето и други последствия.

Броколите могат също да причинят запушен нос и други алергии, като кожни обриви или сърбеж.
 броколи iStock/Getty Images
5. Боровинки

Боровинките могат да намалят равнищата на кръвната захар под естественото, което е рисково за диабетиците . Тези плодове разреждат кръвта, тъй че бъдете деликатни.

Една чаша боровинки е целесъобразното количество, написа „ Brightside “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР