Това, че един ден имаме значително повече случаи на новозаразени

...
Това, че един ден имаме значително повече случаи на новозаразени
Коментари Харесай

Д-р Александър Симидчиев: Трябва да установим повече дни с по-високи нива на заразяване, преди да предприемем някакви мерки

„ Това, че един ден имаме доста повече случаи на новозаразени с не значи, че има трайна наклонност. Трябва да установим повече дни с по-високи равнища на заразяване, преди да предприемем някакви ограничения “. Така пулмологът доктор Александър Симидчиев разяснява в предаването „ Лице в лице “ по БТВ обезпокоително високия брой на инфектирани с ковид в страната за последното денонощие – 436 души.
Той допусна, че ограничаващите ограничения, които се обмислят сега, най-вероятно са свързани с ограничение на спортни събития и посещаването на нощни заведения, а не с трудовата активност или придвижването на хора по улиците. 
 Д-р Симидчиев: Училищата няма да се трансфорат в центрове на боледуване Д-р Симидчиев: Училищата няма да се трансфорат в центрове на боледуване
„ В учебните заведения заразяването с ковид не е проблем, проблем е разпространяването на вируса. Училищата няма да се трансфорат в це...
„ Броят на инфектираните нараства, само че не нарастват в същата съразмерност приетите в болница пациенти. Според мен това се дължи на обстоятелството, че епидемията се популяризира повече измежду млади и здрави хора по отношение на отварянето на учебните заведения “, счита доктор Александър Симидчиев. Той съобщи, че е по-важно да се съблюдават ограниченията за физическа отдалеченост, както и вярно да се носят защитните маски, в сравнение с да се затварят заведения.
Според пулмолога, с цел да се спре процесът на заразяване, би трябвало да се прекъсне връзката сред обособените хора и опцията да популяризират вируса по въздух. Той изясни също по този начин, че в случай че прекомерно мощно подтикваме имунитета, боледуването от ковид може да стане по-сериозно. „ За момента бих се въздържал да предлагам някакви имуностимулиращи средства за профилактика на COVID-19 “, сподели доктор Симидчиев.
„ Вече има две ваксини, които са ефикасни, само че казусът е с сигурността им. Не имам вяра, че до края на тази година ще има ваксина, която ще е потвърдено и ефикасна, и безвредна, тъй като срокът за изпитване на сигурността е малко по-дълъг и комплициран. Подозирам, че това ще стане идната година “, предвижда той. Д-р Симидчиев обаче посочи, че критериите за резултатност на тези ваксини са към 50 до 60%, т.е. не подсигуряват 100% неналичието на заболяване. „ Не е ясно до каква степен дълготраен ще бъде имунитетът. Това ще бъде една имунизация, сходна на грипната, която би трябвало да се прави годишно “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР