Това, че е втора, в някои отношения може да е

...
Това, че е втора, в някои отношения може да е
Коментари Харесай

Треньорът на Салимова: Това, че е втора, в някои отношения е добре

Това, че е втора, в някои връзки може да е добре, тъй като няма да заболее незабавно от звездомания. Да си втори на шампионата за Световната купа и то след подобен героичен конфликт, за който ще си приказваме и след дълго време... Тя на процедура водеше мача от самото начало и в тайбрека правеше играта, само че не й доближи да кажем шахматно майсторство, житейски опит и самочувствие и душeвност, само че това са все неща, които могат да се поправят и усъвършенстват. Успехът й е безапелационен.

Това сподели пред Euronews Bulgaria треньорът на Нургюл Салимова Живко Жеков.

Не е доста положително, това е прелестно, съвършено показване. Тя е на 20 години и без да бъде считана за любимец въобще при започване на шампионата, да стигне до край, да го изпусне, а не да бъде смачкана с предимство от съперника – това е чудесно показване. Тя към този момент е име в женския шахмат, някои от мъжете също я познават, тъй като ги е побеждавала като да вземем за пример известният, популярен гросмайстор Найджъл Шорт, тъй че пред нея се отварят доста необятно порти. Тя в този момент ще има потребност от малко възобновяване, след което продължава по пътя.

Трудностите, освен за това показване са от финансово естество. За всеки шампионат се търсят до последния миг средства - от време на време се намират, от време на време не. Тук не приказвам за подготовка, за подготовъчен интервал, за възнаграждения на треньори, за непрекъсната замяна на първокласен компютър – даже не ги загатвам тези неща – приказваме за разноски, за пътни и хотели. Другото даже не дръзвам да си го помечтая, тъй като толкоз години освен с Нургюл и с други деца, само че то не е единствено в шаха.  

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР