Това британският премиер ще направи в реч днес пред заседанието

...
Това британският премиер ще направи в реч днес пред заседанието
Коментари Харесай

Тереза Мей: Европейците ще могат да останат след Брекзит

Това английският министър председател ще направи в тирада през днешния ден пред съвещанието на Европейския съвет, предадоха информационните организации.

Според авансово публикувания текст на речта Тереза Мей ще каже: "Гражданите на Европейски Съюз, които устроиха живота си в Обединеното кралство имат огромен принос за нашата страна. И ние желаеме те и техните фамилии да останат. Не мога да бъда по-ясна: жителите на Европейски Съюз, живеещи законно в Обединеното кралство през днешния ден, ще могат да останат ".

Мей ще обещае още, че е назначила група от компютърни, механически и правни специалисти, която да подсигурява, че процесът ще протече безпрепятствено.

Премиерът ще изрази убеденост, че договарянията с Брюксел по правата на жителите ще са водят "гъвкаво и креативен " от двете страни, тъй че полемиките да приключат сполучливо "през идващите седмици ".

Предлагайки отстъпки, Мей ще съобщи, че заселилите се във Англия жители на Европейски Съюз към този момент няма да са длъжни да разполагат с цялостна здравна осигуровка (Comprehensive Sickness Insurance), каквато би трябвало да имат понастоящем съгласно разпоредбите на Европейски Съюз.

Преговарящи по Брекзита от страната на Европейски Съюз показваха до момента безпокойствие от несъгласието на Лондон европейските жители да могат търсят правата си в Съда на Европейски Съюз, в случай че английските съдилища не им ги признават.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР