Тотнъм победи Милан с минималното 1:0 срещата между двата тима

...
Тотнъм победи Милан с минималното 1:0 срещата между двата тима
Коментари Харесай

Тотнъм надхитри Милан

Тотнъм победи Милан с минималното 1:0 срещата сред двата отбора от “International Champions Cup”. Срещата бе на “Ю Ес Банк Стейдиъм” в Минеаполис, а прецизен за триумфа на лондончани бе Жорж-Кевин Нкуду в 47-ата минута.

В началото на мача Тотнъм стоеше по-добре, само че Милан бе тимът, който пръв сътвори по-интересните положения в мача. В 14-ата минута сусо центрира в пеналта и Патрик Кутроне от близко не съумя да засече топката. Шест минути по-късно при едно центриране в наказателното поле топката не бе изчистена добре и стигна до Франк Кесие, който стреля над вратата.

В 26-ата минута Хосе Рейна направи груба неточност, подавайки на Романьоли в рискова зона в наказателното поле, бранителят загуби топката от Антони Георгиу, който обаче не съумя да означи в опразнената врата. Минута по-късно събитията отонов се придвижиха пред другата врата, където Суса центрира остро и Кутроне стреля с глава, само че Газанига избави.

В самия завършек на полувремето Кутроне направи следващия си огромен пропуск, като не съумя да се разпише от близка отдалеченост след отлично центриране в пеналта.

В началото на втората част Тотнъм стартира по-добре и съумя да открие резултата. Още в 47-ата минута Нкуду бе оставен да получи в средата на терена, да напредне и с мощен шут под гредата на означи за 1:0.

Милан незабавно реагира и в 49-ата минута Хакан Чалханоглу стреля от границата на наказателното поле, само че Газанига избави. В 54-ата минута още веднъж турчинът насочи шут от фаул, само че този път топката мина в навън.

В 55-ата минута пък Джанлуиджи Донарума трябваше да избавя мощен удар на Жорж-Кевин Нкуду.

Милан можеше да стигне до изравняването в добвавеното време на срещата, като при една хубава контраофанзива Лука Антонели напредна отляво и подаде паралелно към Никола Калинич, само че топката се оказа прекомерно дълга за хърватина, който другояче съвсем несъмнено щеше да означи. Минута по-късно Хосе Маури насочи последния удар в мача, само че около вратата.

Това бе финален дуел за Тотнъм в шампионата, като отборът се прибира към Англия с две победи и една загуба на сметката си. За милън пък това е втора среща в Съединени американски щати, като възпитаниците на Дженаро Гатузо записаха втора загуба. Те ще играят още един мач с Барселона на 5 август.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР