Тотално разминаване в и Активни потребители засече редакцията на Lupa.bg

...
Тотално разминаване в и Активни потребители засече редакцията на Lupa.bg
Коментари Харесай

ЧЕРНО НА БЯЛО: Ето колко и къде е мръсно морето

Тотално разминаване в и " Активни консуматори " засече редакцията на Lupa.bg в края на най-пиковия месец за летовниците и хотелиерите - август. Оказва се, че сдобилият се с прозвището " най-мръсен " и " фекален " плаж - Попския край Царево, в действителност не е дал отклоняване от нито една от взетите проби освен това не за последните 30 дни, а въобще от началото на сезона. Нещо повече, съгласно данните от локалната здравна ревизия точно той ще се окаже измежду най-чистите по цялото крайбрежие от Бяла и Обзор на юг чак до Резово. 

За сметка на това последните проучвания на експертите от 7 август сочат, че има замърсяване с ешерихия коли при един от плажовете на тузарското курортно село Св. Влас - много пъти над нормата. 

На този декор преди към 2 седмици е имало повишаване на неподходящия индикатор за много съществени колонии от бактерията във водата и край Созопол и Черноморец, само че последните проби сочат, че и там водата се е поизбистрила и към този момент няма никаква заплаха за летовниците, даже бебета.

Ентерококи в превишение на никое място не се следят, а само леко превишение е имало в края на юли в някои от заливите - като този на Сарафово.  

В прилежащо Поморие обичайно водата е " наследник байрак " - с безусловно чисти индикатори. Същото се отнася и за цяло Царево, както и за бургаската линия. Леко превишение с капацитет да докара диаричен припадък у някои деца и възрастни е имало на фекалните бактерии при Ахтопол, само че последните данни са успокоителни - за самоизчистване на водите и там. 

Както и от Министерство на здравеопазването неведнъж заявяваха през последните месеци, нито една от пробите за салмонела или холера по нашите плажове не е излязла позитивна до момента, в това число последните от средата на август. 

„ Ако си спомняте със замърсяването от „ Нова Каховка ” беше нещо сходно. Морската вода унищожава микроагранизмите. Самопочистващото се свойство на морето е доста скъпо. Преди 10 години се направиха доста вложения за заустване на фекални води. Морето се почисти ”, за следващ път увери тази заран и персонално министърът проф. Христо Хинков. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР