Тортите може би не са най-здравословната храна, но никой не

...
Тортите може би не са най-здравословната храна, но никой не
Коментари Харесай

Да си направим крем за торта

Тортите може би не са най-здравословната храна, само че никой не може да отхвърли, че те са едно голямо кулинарно наслаждение. Най-лесният метод да си приготвим торта в домашни условия, е да използваме подготвен блат и да гарнираме с подобаващ крем.

По предпочитание можем да създадем и сироп, с който да полеем блата или просто да използваме по-рядък крем, който да попие в него и по този метод да го сиропира. Всичко зависи по кое време желаеме да консумираме към този момент готовата торта. Ако няма да я сиропираме, тогава би трябвало да предвидим няколко часа, през които тя да престои в хладилника с цел да може добре да поеме крема.

Ето някои бързи предписания за вкусни кремове, с които да гарнираме нашата торта:

Маслен крем за торта

Продукти:
250гр масло
250гр захар
100мл прясно мляко
2 с.л. какао

 Да си създадем крем за торта

Продуктите се смесват и се поставят да заврат на сдържан огън за към 15 минути, при непрестанно безредие. След като се отстранят котлона, разбъркването продължава до момента в който сместа изстине, с цел да не се образуват бучки. Този крем се разпределя сред обособените блатове.

Сметанов крем за торта

Продукти:
700гр сметана
240гр захар
3 с.л. какао

Изсипете готовата сметана в подобаващ съд и разбийте с миксер, като последователно добавяте захарта, а след нейното привършване – какаото. Продължете да разбивате крема, до момента в който добие подобаващата плътност.

Лесна рецепта за бърза шоколадова глазура

Тази рецепта е отлично решение, изключително в случай че не разполагате с доста време. Необходими ви са следните артикули:

1 ½ чаши пудра захар

1/4 чаша какао

25 гр. масло

Най-напред можете да пресеете какаото през решето, с цел да отстраните бучките. Добавете пудрата захар, маслото, една супена лъжица топла вода и разбийте с миксер. Трябва да се получи гладка и лъскава примес. Залейте с нея тортата и охладете в хладилника.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР