Торта, мека като кадифе, ароматна и сочна, която се топи

...
Торта, мека като кадифе, ароматна и сочна, която се топи
Коментари Харесай

Сочна торта Червено кадифе

Торта, мека като кадифе, ароматна и сочна, която се топи в устата - същинска приятност за сетивата - ето това е нашето топ предложение за през днешния ден

Необходими Продукти

За блатовете


● яйца - 2 бр.
● брашно - 2 ч.ч.
● захар - 2 ч.ч.
● олио - 1 ч.ч.
● еспресо - 1/2 ч.ч.
● бакпулвер - 1/2 отново. (5 г)
● какао - 2 - 3 с.л.
● ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
● сода - 1 ч.л.
● оцет - 1 ч.л.
● прясно мляко - 1 ч.ч. с лимонен сок (бътърмилк)
● алена багра - аз не използвах
● сол - щипка

За крема


● течна сметана - 200 мл за разтрошаване
● пудра захар - 1/2 ч.ч.
● крема сирене - 2 пакетчета (по 125 г)

За ганаша


● течна сметана - 100 мл
● шоколад - 100 г

Начин на подготвяне

За блатовете подготвяме купа, в която слагаме сухите съставки - пресятото брашно, бакпулвера, ванилията, какаото, солта и алената багра.

В друга купа добре разрушаваме яйцата дружно със захарта. Прибавяме последователно олиото, бътърмилка (*което можете да замените с прясно мляко, в което сте поставили няколко капки свеж лимонен сок) и еспресото. Накрая прибавяме и загасената в оцета сода.

Добавяте и две сухи ванилии. Започваме, редувайки и разбивайки с миксера, да смесваме сухите и мокрите съставки.

Разпределете сместа в две или три по-дълбоки тавички с диаметър 20 см, авансово намаслени и застлани на дъното с кръг от хартия за печене.

Блатовете печем в авансово загрята фурна на 170 градуса за към половин час. Те ще останат влажни и след изпичането, което подсигурява сочната текстура на тортата.

Готовите блатове охлаждаме върху решетка и се заемаме с крема. Той е обичаен, мек и доста въздушен крем от разрушена сметана, към която прибавяме пудра захар, в случай че не е от подсладените.

Към към този момент разрушената сметана прибавяме крема сиренето. С този крем намазваме сред блатовете, както и измазваме цялата торта.

Ганаша подготвяме, като към затоплената сметана прибавяме начупения шоколад и бъркаме, до момента в който се разтопи изцяло.

Заливаме тортата Червено кадифе и украсяваме благодарение на въображението си. Аз сложих пресни малини. И защото ми останаха, съжалих, че не сложих и в крема. Мисля, че щеше да стане още по-вкусен.

Сочната торта Червено кадифе е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР