ТОПСПОРТ продължава да представя отборите, които се класираха на финалите

...
ТОПСПОРТ продължава да представя отборите, които се класираха на финалите
Коментари Харесай

Нидерландия - Лалетата, които не са цъфтяли от 1988 година насам

ТОПСПОРТ продължава да показва тимовете, които се класираха на финалите на Европейското състезание. Големият футболен шампионат стартира на 11-и юни, а през днешния ден е ред Холандия. " Лалетата " по традиция са евентуални претенденти за последните етапи на футболните конгреси, само че не са вдигали трофея от към този момент далечната 1988 година.

ПЪТЯТ ДО ФИНАЛИТЕ

Нидерландия се класира на второ място в квалификационна Група С като си завоюва директна квота за Евро 2020. " Лалетата " завоюваха 19 точки в своите 8 срещи и приключиха с 2 пункта по-малко от Германия. Футболистите на селекционера Франк де Бур позволиха едно само проваляне в груповата фаза и то бе вкъщи с 2:3 от Бундестима. Нидерландия обаче взе реванш за тази загуба като завоюва с 4:2 визитата си на германците.
 Снимка 532287
Източник:

ТРЕНЬОРЪТ

Франк де Бур размени Роналд Куман в края на септември предходната година. Той към този момент е работил в щаба на националния тим от 2008 до 2010 година като помощник на Берт ван Марвайк. 50-годишният Де Бур за последно беше отпред на американския Атланта, само че също по този начин е бил старши треньор на Аякс, Интер и Кристъл Палас.

Като футболист той е петкратен първенец на Нидерландия, два пъти притежател на купата на страната и четири пъти на Суперкупата, също по този начин е победител в Шампионската лига, в шампионатите за Купата и Суперкупата на УЕФА, първенец на Испания с Барселона и притежател на три бронзови медала от европейски шампионати с националния отбор, за който е изиграл 112 мача.
 Снимка 532289
Източник:

ЛИДЕРИТЕ

Мемфис Депай е един от най-важните играчи в селекцията на Франк де Бур. Нападателят вкара 6 гола в квалификациите за Евро 2020, а през сегашния сезон във френската Лига 1 има съществена роля в мачовете на 20 Олимпик Лион, което го направи апетитна хапка за европейските грандове. Дебютът на Депай с националната фланелка е на 15 октомври 2013 година в дуела против Турция.
 Снимка 532290
Източник:

Безспортно голямята липса ще бъде бранителят Върджил вaн Дaйк, който нямa дa игрae нa Eврoпeйcкoтo, зaщoтo вce oщe нe e нaпълнo гoтoв cлeд oпeрaциятa, кoятo прeтърпя нa кoлянoтo. Бранителят е може би най-хубавият футболист на своя пост в света сега. Ван Дайк умее да управлява отбраната и в това време е доста рисков при включването си в наказателното поле на противника при статични положения. Огромна загуба за Де Бур.
 Снимка 532291
Източник:

СИЛНИ И СЛАБИ СТРАНИ

Повече от ясно е, че нидерландците са от международна класа. Но по-важното е, че го демонстрират и с резултати. Класираха се за Европейското. А по-късно бяха близо и до продобиване на групата си от шампионата Лига на нациите. Тимът няма загуба в последните си 5 срещи. Силата им е основно в офанзива. И рядко пропущат да се разпишат. Все отново няма по какъв начин да не се обърне внимание на гореспоменатият Ван Дайк, чиято класа сигурно ще липсва.

Нидерландският тим бе доста подмладен и тази промяна на поколенията изискваше време. Сега отборът наподобява доста мощен с футболисти, които към този момент не са младежи, а водещи играчи в огромните европейски клубове. " Лалетата " даже ще имат и домакинско преимущество, защото Амстердам е измежду градовете домакини на Европейските финали и всички предпоставки за постигане на директните елиминации от нидерландците са налице.
 Снимка 532286
Източник:

ПРОГНОЗА ЗА КЛАСИРАНЕ

Нидерландия имаше шанс при жребия и попадна в релативно лека група. " Лалетата " би трябвало да завоюват група С и да си обезпечат по-лесен противник на старта на директните елиминации на шампионата. Не се съмняваме, че отборът на Роналд Куман ще прескочи груповата фаза. Въпросът е какво следва по нататък за Нидерландия в шампионата. Те имат играчи от висока класа на всеки пост, а с успеха си над Германия в квалификациите за Евро 2020, потвърдиха, че могат да побеждават и най-силните. Според нас е много евентуално Нидерландия да доближи най-малко до 1/2-финалите на шампионата, а за какво не да вземе и орден.
 Дания -
Дания - " аленият динамит " е подготвен постоянно да избухне

ТОПСПОРТ продължава да показва тимовете, които се класираха на финалите на Европейското състезание

МАЧОВЕТЕ В ГРУПОВАТА ФАЗА НА ЕВРО 2020 (ГРУПА С):

13 юни, 22:00 ч.: Нидерландия - Украйна /Йохан Кройф Арена, Амстердам/

17юни, 22:00 ч.: Нидерландия - Австрия /Йохан Кройф Арена, Амстердам/

21 юни, 19:00 ч.: Северна Македония - Нидерландия /Йохан Кройф Арена, Амстердам/

НИДЕРЛАНДИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПЪРВЕНСТВА:

1960 - не взе участие

1964 - не се класира

1968 - не се класира

1972 - не се класира

1976 - полуфинал

1980 - групова фаза

1984 - не се класира

1988 - първенец

1992 - полуфинал

1996 - 1/4-финал

2000 - полуфинал

2004 - полуфинал

2008 - 1/4-финал

2012 - групова фаза

2016 - не се класира
 Италия - Европейският футболен престол наподобява сложна, само че не и непостижима цел
Италия - Европейският футболен престол наподобява сложна, само че не и непостижима цел

" Скуадра адзура " изживява същински подем под управлението на Роберто Манчини

ТОП 3

НАЙ-МНОГО МАЧОВЕ ЗА НИДЕРЛАНДИЯ:

1. Уесли Снайдер - 133 (2003-2018)

2. Едвин ван дер Сар - 130 (1995-2008)

3. Франк де Бур - 112 (1990-2004)

НАЙ-МНОГО ГОЛОВЕ НИДЕРЛАНДИЯ:

1. Робин ван Перси - 50

2. Клас-Ян Хунтелаар - 42

3. Патрик Клуйверт - 40

РАЗШИРЕН СЪСТАВ НА НИДЕРЛАНДИЯ ЗА ЕВРО 2020

Вратари: Тим Крул, (Норич), Марко Бизот (АЗ), Яспер Силесен (Валенсия), Маартен Стекеленбург (Аякс)

Защитници: Патрик ван Аанхолт (Кристъл Палас), Нейтън Аке (Манчестър Сити), Дейли Блинд (Аякс), Дензел Дъмфрис (ПСВ), Ханс Хатебур (Аталанта), Рик Карсдорп (Рома), Матайс де Лихт (Ювентус), Джери Сейнт Джъст (Фейенорд), Кени Тете (Фулъм), Юриен Тимбър (Аякс), Стефан де Врай (Интер), Оуен Вайндал (АЗ), Джоел Велтман (Брайтън)

Полузащитници: Дони ван де Беек (Манчестър Юнайтед), Раян Гравенберх (Аякс), Френки де Йонг (Барселона), Дейви Клаасен (Аякс), Тен Копмейнерс (АЗ), Мартен де Рон (Аталанта), Тони Вилена (Краснодар), Жоржиньо Вайндалдум (Ливърпул)

Нападатели: Стивън Бергуис (Фейенорд), Стивън Бергвайн (Тотнъм), Ануар Ел Гази (Астън Вила), Люк де Йонг (Севиля), Коди Гако (ПСВ), Донейл Мален (ПСВ), Мемфис Депай (Лион), Куинси Промес (Спартак Москва), Ваут Вегхорст (Волфсбург).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР