Топсъстезателят по карате Пламен Стоянов, десетокласник в местната Природо-математическа гимназия,

...
Топсъстезателят по карате Пламен Стоянов, десетокласник в местната Природо-математическа гимназия,
Коментари Харесай

16-годишен каратист стана Спортист №1 на Ловеч за 2018 г.

Топсъстезателят по карате Пламен Стоянов, десетокласник в локалната Природо-математическа гимназия, бе определен за състезател №1 на Ловеч за 2018 година 16-годишният ученик на Спортен клуб " Киокушин " стана републикански първенец по карате шинкиокушин за кадети в категория до 50 кг. и завоюва бронзов орден от Европейското състезание за кадети в Будапеща.

На тържествена гала той получи от кмета Корнелия Маринова статуетката " Олимпийски очаквания ", почетна грамота и картината " Крепоста Хисаря " на Антония Ангелова. Подгласници на младия каратека станаха националният първенец по джу-джицу Пламен Богданов (победител в класацията в предходните две години) и капитанът на ХК " Осъм " Виктор Симеонов.

Кметът връчи и премията " Треньор на годината ", която за втора поредна година заслужи Христо Кадийски - ментор по джу-джицу в Семеен кодекс " Вароша ". Той получи статуетка, почетна грамота и картината " Пейзаж " на ловешкия художник Иван Василев. Ежегодните награди на най-хубавите спортисти и треньори бяха връчени на стилно празненство, състояло се в камерната зала на Ловчанско читалище " Наука 1870 г ". Те са резултат от обичайна анкета за лъчение на идеалната десетка на ловешкия спорт, която се организира за 25-и следващ път след възобновяване й през 1994 година

Всички състезатели и треньори, намерили място в класациите, получиха статуетки с богинята на успеха Нике и почетни грамоти. Четирима млади спортисти пък бяха наградени с почетни грамоти и сувенири за реализирани високи резултати през 2018 година и за приноса им за издигане спортния авторитет на Ловеч. Това са състезателите на ХК " Осъм " и юношеския народен тим по хандбал Преслав Станчев и Мартин Ангелов, бронзовият медалист от държавните шампионати по битка (класически стил) за момчета Антони Въчеви републиканският първенец по планинско тичане за момчета Константин К. Василев.

 Олимпийските първенци Мариела Костадинова и Панайот Димитров завоюваха анкета за
Олимпийските първенци Мариела Костадинова и Панайот Димитров завоюваха анкета за " Спортист до 18 години "

Ивет Горанова и Александра Начева допълниха челната тройка

Ето по какъв начин наподобява призовата десетка, в която преобладават млади гении:
Пламен Стоянов (карате) - 51 точки
Изминалата 2018 година бе доста мощна за младия войник - донесе му както поредна купа у нас, по този начин и пробив в европейския хайлайф. Той победи като републикански първенец по карате шинкиокушин за кадети в кат. до 50 кг. Наред с това завоюва бронзов орден от европейското състезание за кадети, състояло се в Будапеща. Към тези триумфи би трябвало да прибавим второ място на интернационалния шампионат " Черно море ". Негов треньор е сенпай Димитър Магеранов.
Пламен Богданов (джу-джицу) - 47 точки
Топсъстезателят на ловешкия Семеен кодекс " Вароша " стана държавен първенец за четвърти следващ път. Спечели безапелационна победа и на обичайния интернационален шампионат по бразилско джу-джицу " Montana Open ", а в добавка се окичи и със сребърен орден на шампионата " Национална купа " Св. Архангел Михаил " в Смолян. Негов треньор е Христо Кадийски.
Виктор Симеонов (хандбал) - 46 точки
Неизменна част от елита на българския хандбал в последните 15 години, понастоящем той е капитан на представителния тим на ХК " Осъм " и голмайстор №1 на националния шампионат. Неотдавна беше награден за приноса му към родния хандбал по случай 60- годишнината на Българската федерация по този спорт.

През 2018-а дружно със съотборниците си от отбора на " Осъм " се класира на пето място в шампионата на " А " РХГ при мъжете, както и на пето място в шампионата за Купата на България. На държавното състезание по плажен хандбал Виктор и компания завоюваха сребърните медали. Национален играч, беше определен и измежду 10-те най-хубави хандбалисти на България.
Георги Гергов (лека атлетика) - 39 точки
През 2018г. състезателят на Семеен кодекс " Стратешатлетик " завоюва бронзов орден от балканския шампионат по планинско тичане за мъже, а с националния тим се класира на второ място в отборната конкуренция. 21-годишният студент имаше сполучливо присъединяване и в балканския шампионат по крос за младежи, в който даде скъп принос за спечелването на третото място в отборното класиране. Представи България и на европейското състезание по планинско тичане. От националните шампионати през годината пък завоюва 3 медала: сребърен от шампионата по планинско тичане за мъже, бронзов от националния шампионат по лека атлетика в бягането на 1500 метра при мъжете и бронзово отличие от националния шампионат по крос за младежи до 23 години. Подготвя се под управлението на треньора Константин Василев.

5-6. Мая Недялкова (лека атлетика) - 35 точки

През миналата година 28-годишната състезателка на Семеен кодекс " СтратешАтлетик " завоюва най-престижното отличие за ловешкия клуб, като се класира на второ място на балканското състезание по планинско тичане за дами, респективно с националния тим на България преди всичко в отборното класиране по народи. Отличното й показване се добавя от още две достижения - Мая победи като национална шампионка по планинско тичане на дълга отдалеченост и завоюва сребърен орден в класическата отдалеченост. В ловешкия клуб неин треньор е Константин Василев.

5-6. Радостин Василев (борба) - 35 точки

През миналата година 11-годишният гений победи като победител в кат. до 73 кг. на интернационалния шампионат за момчета в памет на Атанас Комшев в Карнобат. Спечели безапелационно първи места на републиканските шампионати в Български извор и Кирчево. И още: бронзов орден в кат. до 66 кг. от ДЛОШ за деца в Самоков, второ място на интернационалния шампионат " Иван Петков " във Враца и трето на 12-ия интернационален шампионат " Стоян Николов " в гр. Златица. Имаше мощни изяви и в плажната битка, като стана победител в кат. до 55 кг. на 7-ия интернационален шампионат в Шкорпиловци.
Любомир Владимиров (борба) - 33 точки
През миналата 2018-а 18-годишният играч на Семеен кодекс " Борба " -Ловеч завоюва бронзов орден в категория до 55 кг. от ДЛОШ за мъже. Класира се трети в същата категория и на Държавното персонално състезание за юноши в Бургас. Демонстрира майсторството си и на обичайния шампионат по плажна битка в Шкорпиловци, където извоюва бронзов орден при мъжете и сребърно отличие при юношите в кат. до 65 кг. Истински войник с огромно спортно сърце.
Виктория Пейкова (авиомоделизъм) - 30 точки
13-годишната представителка на " Модел клуб - Ловеч " завоюва няколко надпревари, годни за Световната купа: Купа " Македония ", " Купа Прилеп " и Купа " Истанбул " (първи места при юношите в клас F1А и втори места при мъжете в клас F1Н). Като резултат от серията си сполучливи изяви през годината се подреди на 7-о място в генералното класиране за Световната купа при юношите. За трета поредна година е на челно място в европейската класация " F1H EURO CHALLENGE ". В добавка има и две трофеи от националните шампионати - за юноши клас F1А (свободнолетящи планери) и за деца в клас F1H (свободнолетящи планери). Възпитаничка на треньора и началник Генко Петров.
Константин Г. Василев (лека атлетика и ориентиране) - 28 точки
След като година по-рано стана народен първенец по планинско тичане на дълга отдалеченост, през 2018-а той сполучливо отбрани купата си в дисциплината. 42-тодишният играч на Семеен кодекс " Стратешатлетик " пробяга дистанцията от 30 км. за 2.51.52 ч., подобрявайки времето си от предходната година с повече от 3 минути. С националния тим пък показа България на международно, европейско и балканско състезание по планинско тичане. Взе присъединяване и в най-престижното тридневно съревнование по спортно насочване у нас - купа " България " и завоюва исторически сребърен орден в категория " Елит " при мъжете за Спортен клуб по насочване " Ловеч ".
Александър Иванов - Ралица Христова (акробатичен рокендрол) - 27 точки
16-годишният Александър e нееднократен първенец на България, а през последните няколко години е част от националния тим и показва страната на редица интернационалните надпревари. 13-годишната Ралица пък е носителка на няколко златни и сребърни оценки. Заедно - като спортна двойка, са от една година. През 2018-а те завоюваха два златни и един сребърен орден. Спечелиха националните шампионати в Ловеч и София, както и държавното състезание. Така приключиха годината с безапелационно първо място в националната класация в своята категория. Водеща спортна двойка на ловешкия клуб по акробатичен рокендрол " Роксмайл " с треньор Николай Кралски.

 Bulgaria ON AIR придвижва феновете в света на бойните спортове и изкуства с ново предаване BOEC.BG
Bulgaria ON AIR придвижва феновете в света на бойните спортове и изкуства с ново предаване BOEC.BG

Единственият по рода си ефирен план ще се излъчва от 20 януари, всяка неделя от 19 часа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР