Тополовград. С голям концерт на любителските художествени състави на читалището

...
Тополовград. С голям концерт на любителските художествени състави на читалището
Коментари Харесай

Хасково: С поредица от събития Тополовград отбеляза 140 години от Освобождението на България

Тополовград. С огромен концерт на любителските художествени сформира на читалището нощес, с гала пред паметника на починалите, с трицветни знаменца за всеки, с венци и цветя, патриотични песни и развети трибагреници жителите и гостите на Тополовград означиха почтено Националния празник на България. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград . Концертната стратегия в Голямата зрителна зала на читалището в навечерието на празника напомни годините на иго, патриотичния героизъм на героите, починали за свободата, дългът на съвременниците. С вълнуващо слово заместник-кметът на Общината Маргарита Георгиева поздрави жителите от името на кмета на Общината и цялото общинско управление. В края на приветствието си тя прикани: “За този благ наш роден край, с нашите прелестни, добродушни и работливи хора, надарени и умни деца, сме длъжни да работим сплотени, единни, да отстояваме уверени нашите локални ползи, да градим общото си бъдеще. Нека си го пожелаем през днешния ден, в този исторически ден, като българи, като патриоти! ”. Георгиева произнесе слово и на тържествена гала на площад “Освобождение ”.
В празничния ден на централния градски площад излязоха доста жители, с цел да участват на тържествената гала пред паметника на починалите. С хиляда дребни трицветни знаменца, раздадени на посетителите, кметът на Общината Божин Божинов насочи своето обръщение към съгражданите си за родолюбие и национализъм.
Много венци и цветя окичиха паметника в празничния ден, в символ на благодарност и респект към героите.
След церемонията присъстващите се включиха в самодейността “Пробуждане с хоро ”, по концепция на танцовите обединения в града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР