Топмениджър на Аерофлот е задържан по подозрение в мошеничество. Случаят

...
Топмениджър на Аерофлот е задържан по подозрение в мошеничество. Случаят
Коментари Харесай

Топмениджър на Аерофлот е в ареста по подозрение в мошеничество -

Топмениджър на " Аерофлот " е арестуван по съмнение в шикалкавене. Случаят му може да е обвързван с доставката на самолети Airbus A350 , заяви База в телеграм канала си.

Михаил Минаев управлява отдела за обмисляне и развиване на флота на компанията. Той дава отговор за всички нови самолети и това е повода за наказателното дело против него.

По данни на База проверяващите са се интересували от контракти за лизинг на самолети Airbus A350. Авиокомпанията е подписала контракти за доставката им, само че периодите непрекъснато се отсрочват. Обикновено в такива случаи клиентът получава отплата за неспазване на периодите, само че в тази ситуация с доставката на Airbus не е имало отплата - Минаев просто е сключил спомагателни съглашения за отсрочване.

" Аерофлот " подписа четири контракта за доставка на 11 самолета Airbus A350 през 2021 година Общата сума е съвсем 2,9 милиарда $. В момента самолетната компания разполага със седем самолета от този вид, пет от които летят, а два " отлежават " в хангар.

Михаил Минаев е в следствения арест, откакто Хорошевският съд го задържа под стража за два месеца. Топмениджърът е упрекнат в машинация в изключително огромни размери. Ако бъде приет за отговорен, Минаев е застрашен от до 10 година затвор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР