Топлото време забави официалното откриване на новия ски сезон на

...
Топлото време забави официалното откриване на новия ски сезон на
Коментари Харесай

Топлото време бави откриването на ски сезона на Витоша

Топлото време забави формалното разкриване на новия ски сезон на Витоша. Въпреки това планината събра стотици софиянци в последният почиван ден от коледните празници.

На третия ден от Коледа на Витоша е много оживено - някой са нарамили ски, други сноуборди, а шейните са десетки. Това че новият ски сезон към момента не е открит, не попречи на туристите, само че се оказа:
Мартин Михайлов: " Ми проблем е, тъй като индивидът, с цел да се пусне по някой скат, би трябвало да го изкатери преди този момент. " " Защо решихте през днешния ден да дойдете тук на Витоша? "

Мариета: " С детето, с цел да покара тя малко. " Радослав Пеев, шеф бранш " Ски писти " - " Витоша Ски ": " Да оживено е, само че главно с начинаещи скиори и сноубордисти. За страдание ски сезонът не можа да започва както по другите курорти, защото температурите не са подобаващи за правене на сняг, а и имахме и щета. С тази извънредно остаряла и амортизирана техника се мъчим към този момент 10-а поредна година. Надяваме се, че най-сетне актуализацията на проекта за ръководство ще бъде призната и да може да започва обновлението на ски зона " Алеко ". "
В момента към момента работи проектът за ръководство на Витоша, който е изминал през 2014-а година, а нов не е признат към този момент трета година.
Радослав Пеев, шеф бранш " Ски писти " - " Витоша Ски ": " Знаете, че в остарелия проект, както се позволява и подтиква подмяната на оборудванията, по този начин и не разрешава. Защото по Закона за устройство на територията всеки един пиедестал е градеж, а в проекта за ръководство написа, че е неразрешено някакъв тип строителство на територията на Политическа партия " Витоша ". "
От " Витоша ски " се надяват актуализацията на проекта да се одобри по-бързо, с цел да могат да отговорят на огромния посетителски интерес и да подменят старите и амортизирани ски уреди и лифтове на Витоша. А откриването на новия сезон и тази година ще зависи от метеорологичната прогноза.
Радослав Пеев, шеф бранш " Ски писти " - " Витоша Ски ": " В момента сме 50% от пистата заснежили, тъй че ни трябвна още известно време работа. Може би сред 4 и 5 дни дейна работа и непрекъснати температури, тъй че да довършим пистата и да стартираме ски сезона с писта " Витошко лале ". "
След това снежните оръдия ще се пренасочат и към детската писта на " Меча поляна ". Пускането на влек " Помагалски " ще стане, когато завали натурален сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР