Топлото време напълни курортите по Южното , гостите са предимно

...
Топлото време напълни курортите по Южното , гостите са предимно
Коментари Харесай

Топлото време напълни курортите по Южното Черноморие

Топлото време изпълни курортите по Южното, гостите са най-вече българи, само че има и чужденци. Макар да е още юни, плажовете се изпълниха с туристи, като в разгара на лятото, заяви Би Ти Ви.

Семейство от Самоков е пристигнало в Приморско за 5-дневна отмора. Споделят, че са удовлетворени от изискванията и атмосферата. Посочват, че са пристигнали, с цел да се спасят от жегите в Югозападна България. Старши спасителят на плаж „ Приморско-Север “ описа, че обстановката е била радикално друга преди няколко дни: „ Не беше доста топло, беше към 18-19 градуса, само че към този момент с повишението на температурата взе да се стопля и към този момент си е добре “.
 Почивките на хиляди българи в Гърция са застрашени от неуспех Почивките на хиляди българи в Гърция са застрашени от неуспех
очивките на 150 000 български туристи са пред неуспех, откакто огромният гръцки туроператор " Музенидис травъл " разгласи, че стопира краткотрайно...

Напливът към курортите е почнал още през вчерашния ден. Повечето избират да удължат уикенда с ден или два. „ Семействата с деца търсят хотели „ олинклузив “, защото имат едно обезпечено изхранване, всички питиета, алкохол, безалкохолно, сладолед, изключително за децата “, разяснява туроператорът Владимир Тодоров.

Лекари поучават при прояви на прегряване, като главоболие, гадене, повръщане да не се самолекуваме. „ Охлаждането би трябвало да стане на тялото, главата последно ще реагира при стоплянето, по този начин и при охлаждането. Не бива да се гмурнем, леден душ да облива главата, а крайниците “, изясни доцент доктор Росен Калпачки, шеф Клиника по нервни заболявания УМБАЛ „ Св. Анна “. Експертите предлагат още в жегата да се пие айран, вода с разтворени в нея лимони или други плодове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР