Топлофикация София ще извърши корекция на данъчната ставка, съгласно получените

...
Топлофикация София ще извърши корекция на данъчната ставка, съгласно получените
Коментари Харесай

Топлофикация София обяви как ще коригира данъчната ставка в сметките за парно

" Топлофикация София " ще извърши промяна на данъчната ставка, според получените през днешния ден спомагателни инструкции и мнение от Министерството на финансите, оповестиха от сдружението.
Още по темата
Корекциите ще се отнасят единствено за изравняването сред планирано начислена сила през отчетния интервал и действително потребената, отразено във фактури след 9 юли 2022 година При доплащане над прогнозното потреблението ще се ползва ставка 9% Данък добавена стойност .

За сумите за възобновяване ще се ползва ставка от 20% Данък добавена стойност .

За незаплатените фактури за планирано начислена сила, издадени преди 9 юли 2022 година ще продължи да се ползва ставка от 20% Данък добавена стойност.

Всички дължими суми вследствие корекциите ще бъдат отразени и възобновени по партидите на клиентите. В взаимозависимост от определения способ на заплащане, сумите ще бъдат приспаднати от последваща дължима фактура или възобновени на каса, прецизират от топлофикационното сдружение.

Допълнителна информация и инструкции ще бъдат оповестени на уеб страницата на " Топлофикация София " ЕАД в идващите дни, допълват от сдружението.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР