Топлофикация София“, по поръчение на Столичния общински съвет (СОС), разработва

...
Топлофикация София“, по поръчение на Столичния общински съвет (СОС), разработва
Коментари Харесай

„Топлофикация София“ разработва процедура за намиране на външен инвеститор

„ Топлофикация София “, по предписание на Столичния общински съвет (СОС), създава процедура за намиране на външен вложител. Това съобщи в предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя уточни, че собствеността на сдружението би трябвало да остане обществена, без значение дали ще се ръководи от общината или от страната. Трябва да подчертая, че изрично не се позволява промяна на собствеността от обществена, добави Фандъкова. По думите ѝ приватизацията на сдружението не стои на дневен ред. Според кмета на София е належащо да се откри външен вложител, който да ръководи „ Топлофикация София “, като проектът, създаден от общината, планува това да става под формата на външен мениджмънт.

„ Топлофикация София " е в регулаторен капан, тъй като държавният регулатор дефинира цените на топлинната сила, разяснява кметът на столицата. В тази регулация „ Топлофикация “ е обречена да губи, по тази причина би трябвало да се мисли по какъв начин може да печели, а тя може да печели от продажбата на ток, изясни Фандъкова.

По думите ѝ по тази причина е доста значимо да се изградят нови мощности за продажба на електрическа енергия. Идеята е в най-кратки периоди да бъдат построени нови мощности и замяна на мрежата, като инвестицията ще възлезе на към 800 милиона лв., изясни още кметът на София.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР