„Топлофикация София“ отчита близо 30% увеличение на потреблението на топлинна

...
„Топлофикация София“ отчита близо 30% увеличение на потреблението на топлинна
Коментари Харесай

10 000 жалби от потребители за завишени сметки за парно в София

„ Топлофикация София “ регистрира близо 30% нарастване на потреблението на топлинна сила за месец март. Причините за това са, че съвсем всички си бяхме у дома, след това заваля сняг, несъмнено беше и по-студен месец. Всички сметки са планирани. Засега нямаме действителен доклад на сметките. Това съобщи Деян Дянков, публичен бранител в „ Топлофикация София “ в предаването „ Плюс-минус “ по Нова телевизия.

Според него сигурно ще има понижение на сметките след отчитането.

Мартенските сметки са изчислени по високата цена на топлинната сила

„ В изравнителните сметки ще има редукция “, счита той.

„ Ние потребителите не сме ничии врагове. При нас са постъпили към 13 000 тъжби от консуматори. Около 10 000 са за повишени сметки “. Това сподели Емил Георгиев от Федерацията на потребителите. Според него е време да се постави завършек на тази сага.

„ Абонатите на Топлофикация не заслужават сходно надменно отношение “, безапелационен е той.

„ Сумите, които се регистрират и образуват идват от компаниите за дялово систематизиране “, разясни Дянков. Той посочи че има най-различни тъжби. „ В 99% от случаите е отговорено. Имало е случаи да се водят каузи за стотинки, в този момент това не се прави “, увери специалистът. Той добави, че по длъжностен път ще се начисляват дължими суми от един парцел на притежател на друга негова партида, в случай че да речем, тръгне да подава жилището си и не си заплаща.

„ Върху прогнозните сметки не се заплаща рента, те могат да се заплащат отчасти “, изясни Дянков.

Георгиев сподели, че поддържат предлагането на омбудсмана. Той посочи, че казусът идва от размера на сградната апаратура. В отговор, Дянков съобщи: „ В наредбата за топлоснабдяване има опция да се избере размера на сградната апаратура от етажната благосъстоятелност “.

КЕВР стартира изключителна инспекция в "Топлофикация-София " след сигнали за повишени сметки

"Цените се дефинират на мрачно, без да е ясно на хората. Казваме на хората, че Топлофикация може да изисква единствено за последните три години, по тази причина не подписвайте извънсъдебни съглашения “ прикани представителят на потребителите.

На финала стана ясно, че понижението е огромно и потребителите ще го усетят, сподели Дянков. Георгиев добави, че го чакат неспокойствие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР