Топлофикация София ЕАД ще извърши корекция на данъчната ставка, съгласно

...
Топлофикация София ЕАД ще извърши корекция на данъчната ставка, съгласно
Коментари Харесай

Топлофикация София ще коригира с 9% ДДС само изравнителните сметки, излезли след 9 юли -

" Топлофикация София " ЕАД ще извърши промяна на данъчната ставка, според получените през днешния ден спомагателни инструкции и мнение от Министерството на финансите, оповестиха от столичното топлофикационно сдружение.

Корекциите ще се отнасят единствено за изравняването сред планирано начислена сила през отчетния интервал и действително потребената, отразено във фактури след 9 юли 2022 година, обявиха от " Топлофикация София ".

При доплащане над прогнозното ползване ще се ползва ставка от 9 % Данък добавена стойност. За сумите за възобновяване ще се ползва ставка от 20 на 100 Данък добавена стойност. За незаплатените фактури за планирано начислена сила, издадени преди 9 юли 2022 година, ще продължи да се ползва ставка от 20 % Данък добавена стойност.

Всички дължими суми вследствие корекциите ще бъдат отразени и възобновени по партидите на клиентите, допълват от топлофикационното сдружение. В взаимозависимост от определения способ на заплащане сумите ще бъдат приспаднати от последваща дължима фактура или възобновени на каса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР