Топлофикация-София е решила от средата на следващата година да продава

...
Топлофикация-София е решила от средата на следващата година да продава
Коментари Харесай

Топлофикация-София сама ще продава тока, който произвежда

" Топлофикация-София " е решила от средата на идната година да продава сама тока си на енергийната борса и да не употребява медиатор за това. В момента сдружението има контракт с компанията " Гранд енерджи дистрибюшън ", обвързвано с Христо Ковачки. В същото време столичното парно има лиценз за търговия с ток, само че не го употребява.

Миналата седмица от управлението на общинското сдружение оповестиха, че към този момент нямат желание да развиват лично звено за продажба на ток, защото привличането на експерти в него изисква да се привлекат експерти, на които да се дават много високи за стандартите на " Топлофикация " заплати. Групата на " Демократична България " в общинския съвет неколкократно подлага на критика решение токът, създаван от общинската компания, да се продава през медиатор, определен по неразбираеми критерии, вместо непосредствено от " Топлофикация ". Сега от мениджмънта на сдружението очевидно са трансформирали позицията си и считат да трансформират политиката си още през идната година, вместо след избора на външен управител за компанията, който ще стане неразбираемо по кое време.

Самостоятелното присъединяване на " Топлофикация " на енергийната борса може да стане факт от юли следващата година, защото тогава изтича договорът с " Гранд енерджи дистрибюшън ".

Столичното парно има още един договор със същата компания - за координатор на балансираща група, който е до 20 декември. Правилата за избор на нова компания, която да прави тази активност, са одобрени от управлението на " Топлофикация ". Те плануват да се изпратят предложения до всички компании, вписани в регистъра на фирмите-координатори на Комисията за енергийно и водно контролиране. " По този метод ще бъде обезпечена опция за изцяло транспарантен и оптимално преференциален за сдружението избор ", допълват от " Топлофикация - София ".


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР