Топлофикация София е продавачът на електроенергия на занижена с 20

...
Топлофикация София е продавачът на електроенергия на занижена с 20
Коментари Харесай

Сделка с ток ощетила с 2.2 млн. лв. столичното парно

" Топлофикация София " е продавачът на електрическа енергия на занижена с 20 лева цена на електрическата енергия в проверяваната към този момент от енергийния регулатор за борсови операции договорка. Това се твърди в сигнал https://aobe.bg/4556-2/ до прокуратурата, публикуван през медиите в петък от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).

Той е допълнение към изнесената при започване на седмицата информация от Асоциация свободен енергиен пазар за непазарна договорка, при която на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ) е продаден ток на цена от 78 лева./МВч, което е под стойностите и от това купувачът се е облагодетелствал с над 2 млн. лева, а продавачът надлежно е ощетен. Според тях договорката е авансово спазарена.

Председателят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов разгласи, че е почнала инспекция https://www.mediapool.bg/nova-proverka-na-energiynata-borsa-za-mashinatsii-news310085.html. Процедурата по събиране на данни, с цел да се стартира вероятно следствие за операции обаче е тежка и продължителна.

От АОРБ осведомят, че продавачът е общинското сдружение " Топлофикация София " и от договорката, подписана на 16 юли 2020 година, то е ощетено с 2.2 млн. лева Кой е купувачът, облагодетелствал се от непазарните цени, работодателите не показват.

Асоциацията пресмята, че по този метод всеки клиент на столичното парно е ощетен с 5 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР