"Топлофикация" - Перник е подала сигнал до прокуратурата за голямата

...
"Топлофикация" - Перник е подала сигнал до прокуратурата за голямата
Коментари Харесай

"Топлофикация" - Перник е сигнализирала прокуратурата за авария

"Топлофикация " - Перник е подала сигнал до прокуратурата за огромната повреда, зародила вследствие на пожар на 19 февруари. Това заяви на конференция изпълнителният шеф на сдружението Любомир Спасов.

По думите му сдружението е претърпяло вреди за към 300 000 лева Аварията не е породена от оборудване на "Топлофикация ", а е привнесена извън - разпален е кабел на външен потребител, разясни Спасов. Заради това перничани бяха повече от две седмици с нарушено топлоснабдяване.

КЕВР е направила инспекция на сдружението за интервала от 1 януари до 27 февруари. Констатирани са 17 повреди на топлопреносната мрежа в същото време, всички са отстранени до 48 часа, направени са седем превключвания на съществени уреди.

КЕВР е настояла да бъде въведено 24-часово телефонно обслужване на жителите. Изискан е разбор на аргументите, довели до повредата, както и ограниченията, които ще бъдат подхванати, с цел да се избегнат сходни обстановки в бъдеще.
Констативен протокол от Министерството на енергетиката, което също ревизира пернишката "Топлофикация ", към момента не е получен в сдружението, сподели Спасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР